Zonovergoten Dorpsdag te Stabroek

zeemeermin


De zonovergoten Dorpsdag lokte op zondag 29 september veel volk naar de Dorpsstraat in Stabroek. Terwijl de eerste kraampjes en verenigen hun tenten ’s morgens vroeg opstelden, dienden  de eerste bezoekers zich aan om voor een prikje hun slag te slaan op de rommel- en brocantemarkt.
Om 10.30 uur opende het Jazzke de markt en hield een muzikale rondgang langsheen de verschillende handelaars, de rommelmarkt en de verenigingen die hun werking extra in de kijker zette.  Aan eten en drinken ontbrak het zeker niet en de talrijke muzikale optredens zorgde voor de nodige ambiance. Vorige jaar liep een levende rotsmassa over de markt, deze keer haalde de organisatie een  zingende zeemeermin  naar de Dorpsdag, die op haar elektrische wagen haar rondgang deed. Daar je ’s morgens nog een jas en sjaal kon gebruiken, was het in de namiddag heerlijke vertoeven in de zon om te genieten van de volkse sfeer.
Wegens de werkzaamheden aan het kruispunt Dorpsstraat-Grote Molenweg stonden die jaar ook een groot aantal marktkramers in de Sint Catharinastraat opgesteld.
De organisatoren Stay Events, de lokale middenstand en het gemeentebestuur mogen tevreden terugblikken op deze geslaagde Dorpsdag.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder