Zomerpicknick op het domein van het college in Essen

Het oude kloosterdomein van de paters Redemptoristen, dat op 28 mei 2013 door VZW Kempens Landschap werd gekocht, wordt op zaterdag 3 augustus voor de allereerste keer opengesteld voor het grote publiek.
Het recept van een heerlijke dag is een lekkere picknick in een historisch kader en tal van activiteiten voor jong en oud. Alle plaatsjes voor de picknick zijn wel al ingenomen. Niet getreurd: er zijn nog allerlei andere activiteiten op het prachtige terrein waarvoor op voorhand inschrijven niet nodig is! Zo zijn er begeleide rondleidingen door het domein en de kapel, knutselmomenten, muziek, verhalen en theater en allerlei actieve infostands van lokale verenigingen.
Naast de openstelling van het domein wil VZW Kempens Landschap het gebied bovenal terug in ere herstellen. Achter het College zelf verschuilt immers een ware parel: de kloostertuin met zijn prachtige oude boomgaarden, restanten van een moestuin, de Godtskapel met een begraafplaats, lanen en dreven en een mysterieuze  Mariagrot…
www.rldevoorkempen.be
Programma
– 10 tot 14 uur: start cursus ‘fruitbomen snoeien’ door de Nationale Boomgaardenstichting
Schrijf op voorhand in via 03 312 87 11.
– 11.30 tot 14 uur: zomers picknicken in de boomgaard. Deze activiteit is wegens groot succes volzet!
– 13.30 uur: feestelijke opening van het Kloosterdomein, uitdeling prijzen “Met belgerinkel naar de winkel”
– vanaf 14 uur: activiteiten voor jong en oud! Begeleide rondleidingen door het domein, de kapel, knutselen, muziek, verhalen en theater, allerlei actieve infostands van lokale verenigingen. Op voorhand inschrijven is niet nodig.
Praktische info
Wanneer: zaterdag 3 augustus 2013, vanaf 11.30 uur
Waar: Kloosterdomein van de paters Redemptoristen, Rouwmoer 7, 2910 Essen
Tussen fietsknooppunt 23 en 82 (kaart 2)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *