Merksemse ropeskippers met 2 streekgenoten worden Europees kampioen

team-spotlight

V.l.n.r. Nathalie Bortels, Demi Detienne, Emma Lietaer (dochter van Bart en Helena Lietaer – Van Looveren), Jolien Dingemans (dochter van Walter en Monique Dingemans – Schrooten) en Jolien Kempeneers

Een delegatie van meer dan 180 springers verdedigde de Belgische driekleur tijdens het Europees kampioenschap Rope Skipping in Denemarken. België domineerde het volledige Europees Kampioenschap. Het is een feit dat de Belgen zware concurrenten zijn van de andere landen. Ze dienden verschillende titels van vorig EK te verdedigen. De lat die België zichzelf oplegt in de Belgische competitie is hoog, maar lonend! Met Wereldkampioenen, Europese kampioenen, Wereld- en Europees recordhouders in de rangen gingen de Belgen met opgegeven hoofd naar dit EK.

Zaterdag 28 juli waren de teams met de meisjes aan de beurt waar onze streekgenoten Jolien Dingemans (dochter van Walter en Monique Dingemans – Schrooten) en Emma Lietaer (dochter van Bart en Helena Lietaer – Van Looveren) deel van uitmaken. Zij vormen een team met 3 andere meisjes bij de club Hipe Skip uit Merksem. Vorig jaar gingen ze naar het WK in Florida waar ze brons haalden. Ze moesten 2 snelheidsproeven afleggen en 4 freestyles doen. De meisjes doorliepen een zeer constant parcours en maakten slechts enkele foutjes. Ook bij de andere topteams was dat zo, dus het was superspannend afwachten voor de uitslag. In de einduitslag haalden ze goud met slechts enkele tienden van de punten op de volgende en lieten zo de wereldkampioen van vorig jaar (het Belgisch team Recrean uit Oudenaarde) achter zich. Derde werd een Zweeds team. Traantjes vloeiden, want het was toch wel een beetje onverwacht. Knap gedaan meisjes en een dikke profciat!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *