Zomerexpositie in museum ‘den Aanwas’ te Ossendrecht

In het weekend van 2 en 3 april a.s. opent streekheemmuseum “den Aanwas” beide dagen haar deuren in het kader van het museumweekend. Tussen 13:30 en 16:30 uur bent U deze dagen weer van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Gedurende dit weekend openen in heel Nederland, musea de deuren. U komt toch ook zeker?
Naast de permanente tentoonstelling in de diverse kamers, met onder andere het verhaal over prinses Paulientje, archeologische vondsten en verschillende stijlkamers uit een vervlogen tijd, kan de bezoeker er ook kennismaken met de nieuwe thematentoonstelling “Het leven in de polders en dorpen van de Zuidwesthoek”.
Vier exposanten, leden van de heemkundekring “Het Zuidkwartier” en wonend in de gemeente Woensdrecht, zetten hier hun beste beentje voor. Dit vooral in kunstzinnig opzicht. Het nodigt uit om te gaan kijken.
Het getoonde bestaat uit oilpaintings op doek, paneel, planken of jute. Ook aquarellen en etsen zijn te zien. Met de keramische kunst van Marja in de vitrines is de eclectische opstelling in de Galerie compleet.
Met deze expositie wil men het streekgevoel ondersteunen. De werken zijn voorzien van begeleidende teksten.
Heemkundekring het Zuidkwartier nodigt iedereen uit om op 2 èn 3 april a.s. de zomerexpositie èn het streekheemmuseum te komen ontdekken tijdens het museumweekend. Tel (+31) (0)164 – 672 854 of  ” info@hkk-zuidkwartier.nl.
Locatie: Streekheemmuseum Den Aanwas, Aanwas 29 te Ossendrecht (NL).
De toegang tot het museum en de zomerexpositie is gratis.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder