“Wij samen” door Jan Mat toneelkring te Kapellen

Vorig weekend ging in het gezellige theater “De Komedie” het stuk “Wij samen”’ van David Stevens in première. De regie van deze tragikomedie was in handen van Marcel Gysen.
Wij maken kennis met een weduwnaar en zijn zoon, die een uitstekende relatie hebben. Dat de zoon toevallig “anders” is, stoort de vader helemaal niet. De mensen waar ze kennis mee maken zijn echter een andere mening toegedaan. De kring toonde zich opnieuw van zijn beste kant. Zowat alles klopte: een pakkend, maar toch ook humoristisch stuk, ijzersterke vertolkingen, een schitterend decor. Ook geluid en belichting pasten perfect in het plaatje. De regisseur wist het beste uit zijn acteurs te halen. Het spel van de vader (Gilbert Gysen) en de zoon (Bart Van der Heyden) liet niemand onbewogen.  Bart bewees nog maar eens een echt natuurtalent te zijn. De rollen van de vriend (Filip de Baets) en de aanstaande van vader (Jenny Goossens) werden erg overtuigend en met veel brio gebracht. Naar het einde toe gebeurt er iets totaal onverwacht en wordt het stuk zelfs beklijvend. Een dankbaar publiek bedankte het gezelschap met een minutenlang applaus.
Mijns inziens  is deze productie in één woord samen te vatten: subliem ! In elk geval een avond of namiddag theater om niet te missen. Een absolute aanrader.
“Wij samen” wordt nog gespeeld op vrijdag 1, 8 en 22 april. Op zaterdag 26 maart, 2 en 23 april. (aanvang: 20.15 u.) Op zondag 27 maart en 10 april. (aanvang: 14.30 u.) Toegangsprijs: 8,00 €
Plaats: zaal “De Komedie”, Antwerpsesteenweg 64, Kapellen.
Kaarten te reserveren op telnr. 0474198894 (alle weekdagen tussen 18.30 u. en 20.00 u.)
MR

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *