Zomer in de haven van Antwerpen!

Unieke activiteiten voor jong en oud

Port of Antwerp organiseert verschillende activiteiten voor jong en oud. Een megaschip spotten, een muzikale rondleiding in het Havenhuis volgen, meedoen aan een workshop streetart of zelf op pad gaan met je fiets: in de haven van Antwerpen weet je wat te doen deze zomer.  

Vakantie in eigen land
Inspiratie nodig voor de zomervakantie? In het unieke havengebied kan je fietsen langs megaschepen, natuurgebieden en streetart. Je kan er ook mooi wandelen, gaan vogelspotten of lekker picknicken. Een daguitstap waard. Het project Havenland bundelt in samenwerking met Port of Antwerp alle recreatieve activiteiten in en rond de haven. Je vindt er ook een handige kaart met fietslussen. Voel je je benen al kriebelen, dan surf je begin juli best naar de website van Port of Antwerp. De eerste 250 dagtrippers die zich online inschrijven, kunnen bij Portopolis een fietspakket van Port of Antwerp ophalen. Ideaal wanneer je de haven intrekt met de fiets.

In Portopolis zelf ontdek je dan weer op een coronaproof, interactieve manier wat er allemaal gebeurt in die haven. Je scant de portretmuur van havenmedewerkers, speelt de grote havenquiz of reist door de haven in 360° met een VR-bril. Een bezoek aan Portopolis is gratis, maar reserveren is verplicht. Door een bezoek te reserveren, maak je bovendien deze zomer automatisch kans op een mooie prijs.

Unieke activiteiten
Daarnaast zet Port of Antwerp enkele originele activiteiten op. Wie altijd al eens een kijkje in het Havenhuis heeft willen nemen, grijpt nu best z’n kans. Op 3 juli krijg je namelijk een rondleiding in het magistrale gebouw van Zaha Hadid onder muzikale begeleiding door het Antwerp Symphony Orchestra. Wie een creatieve uitlaatklep zoekt, schrijft zich in het weekend van 7 en 8 augustus in voor de grootste streetart workshop van Europa. Die vindt plaats in de haven, samen met De Vlaamse WaterwegWallin’ en Spray & Play. Onder begeleiding leeft jong en oud zich uit met graffiti. Tenslotte organiseert Port of Antwerp in september een unieke shipspotting vanop het water. Zo kan je met familie of vrienden tijdens een boottocht vanop de eerste rij een megaschip bewonderen.

Informatie en inschrijvingen via www.portofantwerp.com/de-haven-zomert.

Annick De Ridder, havenschepen: “Met een oppervlakte die bijna zo groot is als 20.000 voetbalvelden heeft het havengebied talloze verborgen plekjes waar jong en oud zich kunnen uitleven. Met ‘De Haven Zomert’ willen we iedereen de kans te geven om dit ruime aanbod van erfgoed, natuur, educatie en cultuur zelf te ontdekken!”

De haven zomert!

foto’s Port Of Antwerp

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *