Zilveren draaginsignes voor Jan van Elzakker en Adrie van ZundertOp 17 april jl. werden er twee leden van heemkundekring het Zuidkwartier onderscheiden met het zilveren draaginsigne van het Brabants Heem. Deze uitreiking vond plaats tijdens de algemene ledenvergadering en werd verricht door de voorzitter Dees Verbeek.
Namens het Brabants Heem (de overkoepelende Brabantse vereniging van heemkundekringen) mocht hij namelijk Jan van Elzakker onderscheiden met het zilveren draaginsigne van het Brabants Heem. Jan werd hierbij getypeerd als een heemkundige duizendpoot. Jan weet door zijn niet aflatende enthousiasme deuren te openen, die voor anderen nog wel eens potdicht blijven. Jan heeft de heemkundekring mede mee opgericht, is een aantal jaren secretaris geweest, lid van de redactieraad, actief bij CuKids, heeft al heel wat straatnamen verzonnen en houdt zich bezig met heemschut. Kortom, onmisbaar voor de heemkundekring.
Naast Jan, kon de voorzitter ook Adrie van Zunderd onderscheiden met het zilveren draaginsigne van het Brabants Heem. Adrie is al ruim 33 jaar betrokken bij de heemkundekring. Hij heeft een buitengewoon oog voor de natuur en de streek en deze belangen heeft hij ook behartigd bij Namiro. Verder is Adrie altijd zeer actief geweest bij de fotowerkgroep. Mede van zijn hand is de 100m. lange panorama/overzicht van de Brabantse Wal. En verder heeft Adrie een speciale band met de vliegbasis Woensdrecht waar hij altijd gewerkt heeft en waar hij heel wat over kon verhalen, bijvoorbeeld over de tijd van de kruisraketten. Verder verzorgde hij lezingen, rondwandelingen en was hij gastheer in het streekheemmuseum. Ook is hij een vraagbaak voor belangstellenden uit het hele land. Kortom, ook Adrie is één van de steunpilaren van de heemkundekring.
Beide heren waren ingenomen met hun onderscheiding.
foto: Adrie van Zundert met onderscheiding en oorkonde

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *