Nieuwe fietspadverlichting

De drukke  N117,  verbindingsweg tussen Brasschaat en Kalmthout, de Essensteenweg, heeft een totaal nieuwe fietspadverlichting gekregen.   Na wat  ‘proefdraaien’ vooraf was het maandagavond 2 mei eindelijk zover. Tal van gemeentelijke madatarissen uit Brasschaat, Kalmthout en Kapellen, het Agentschap Wegen en Verkeer alsook agentschap  Bos en Natuur van het Vlaamse Gewest, hielden gezamenlijk een demonstratie.  Er werd afgesproken in de lokalen van de Koninklijke Aeroclub van Brasschaat/Maria-ter-heide (Polygoon) nabij het militair vliegveld.  Van daaruit ging het feestelijk naar de Essensteenweg.
Aannemers Fabricom en Schréder  ontstoken de gloednieuwe fietsverlichting, een ware primeur voor Vlaanderen!  Het fietspad via de N 117 wordt alleen dàn verlicht, wanneer daadwerkelijk een fietser passeert.
Zeer verantwoord: veilig en vlot ‘s  avonds te kunnen fietsen langs de bosrijke en toch soms eenzame omgeving tussen Brasschaat en Kalmthout. Op de grensscheiding van gemeenten Kalmthout en Wuustwezel.
Wat meer is: het energie-zuinige systeem houdt ter plekke sterk rekening met het milieu.
Toch maar oppassen en er met de tweewieler niet té wild te keer gaan: er passeert af en toe wat  “klein wild…”
Zagen we daar  niet eensklaps een late paashaas huppelend verdwijnen?          erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *