Zeilreuzen zien? Zondag in Lillo zijn

Tall ships (4)Zondag 10 juli is Lillo weer de begeerde uitkijkpost voor de Tall Ships. De zeilreuzen vertrekken voor hun race uit Antwerpen om 14 uur. Zij worden rond 15 uur op de Schelde voor Lillo verwacht. Het terras van jachtclub Scaldis en de dijken rond het haventje vormen de uitgelezen plekken van waaruit de optocht van de schepen in ogenschouw kan worden genomen. Het komt er wel op aan tijdig in Lillo te zijn want vorige keer werd het dorp zowat overrompeld door mensen die de Tall Ships wilden zien. De horeca bereidt zich nu al voor om flink wat volk te ontvangen en er zou zelfs een tapkast op de kaai worden gezet om de dorstigen te laven. Overigens kon een aantal schepen woensdag al bekeken worden bij het opvaren naar Antwerpen. De driemaster op de foto was er één van. (sdl)
Lillo weer uitkijkpost voor zeilreuzen
De reuzen zeilschepen die in Antwerpen verzamelen van 7 tot 10 juli, vormen op de Schelde voor Lillo evenveel kijkstukken. Woensdag 6 juli kwam al een hele vloot voorbij gevaren. Onder mee een driemaster (foto) werd in ogenschouw genomen. De echte optocht is evenwel voor zondag 10 juli. Dan vertrekken de zeekastelen om 14 uur in Antwerpen voor de eigenlijke race. Zij worden rond 15 uur in Lillo verwacht. Vorige keer waren vooral het terras van jachtclub Scaldis en de dijken rond het haventje bezet. Op tijd in Lillo zijn wordt aangeraden. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder