Zege voor Dante Van Hooydonck en Mathieu Van der Poel


Dante Van Hooydonck heeft ook zijn eerste zege van het seizoen beet. Na een iets mindere start dan zijn neef Nathan gingen beide renners verleden week een stage afwerken in de Ardennen. Zij kozen een nogal lastige wedstrijd daarbij uit in Emptinne waar het klimwerk steeds aanwezig was. Nog voor halfkoers ging Dante in de aanval. Hij reed bijna veertig kilometers alleen en won ruim afgescheiden voor Nathan die de rest van het 58 koppige peloton achter zich liet voor de tweede plaats. Voor de beide Van Hooydoncks dus een geslaagde stage.

Een paar dagen later in Temse was het Mathieu van der Poel die voor de overwinning ging. Hij begint misschien nu al aan de voorbereiding van het veldritseizoen. Mathieu heeft verleden jaar al bewezen dat hij ook op de weg zeer goed zijn streng kan trekken wat nu wel duidelijk werd in Temse. Er waren 117 renners aan de start met daarbij kleppers als Dante en Nathan Van Hooydonck die vijfde en achtste werden.
In Ekeren werd er ook gekoerst. Er kwamen nogal veel streekrenners aan de start die er een harde en spannende wedstrijd van maakten. Zij moesten nochtans de overwinning laten aan Wim Vermant die licht afgescheiden kon zegevieren. Stijn Bruyndonckx was de beste streekrenner op de vierde plaats. Kris Kuypers werd zevende, Bart Bruyndonckx negende, Jeroen Das veertiende, Jef De Boeck vijftiende, Dries Echelpoels twintigste en Davy Jaspers 23ste.
Mathias Raeymaekers trok naar Nieuwkerken-Waas waar hij tweemaal in een ontsnapping betrokken was. Hij werd vijfde van de 76 deelnemers.
De aspiranten zijn nu ook aan hun seizoen begonnen. In Neerheylissen deden ze het al uitstekend. Bij de 13-jarigen werd Tijl Pauwels tweede en Jarne Boden vijfde. Brent Van Tilborgh behaalde bij de 14-jarigen een vierde plaats. Bij de dames werd Anne Arnouts 66ste in de Ronde van Borsele   
foto: – Mathieu van der Poel won bij de nieuwelingen in Temse.
– Dante Van Hooydonck won ruim afgescheiden in het Waalse Emptinne

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *