Wordt de Kalmthoutse heide een stilgebied?

De provincie Antwerpen start met een stilteonderzoek in de Kalmthoutse heide. Een geluidsdeskundige van het Provinciaal Instituut voor Hygiëne zal tot de zomer van 2016 onderzoeken of het gebied in aanmerking komt voor een stiltelabel.
Met het kwaliteitslabel Stiltegebied geven beheerders en overheden rond de Kalmthoutse heide aan dat ze deze unieke plaats rustig en stil willen houden. Stil wil niet zeggen dat er geen geluid is. Geluid dat bij het gebied hoort, mag nog weerklinken in een stiltegebied. Denk maar aan geluiden uit de natuur of geluiden die bij beheerwerk of landbouwactiviteiten horen. Tijdens het persmoment licht gedeputeerde Rik Röttger, bevoegd voor leefmilieu, het belang toe van de erkenning van de Kalmthoutse heide als stiltegebied.
Het Grenspark+ en de gemeenten Kalmthout en Essen ondertekenen tijdens een persmoment op woensdag 14 uur in de Vroente, een intentieverklaring om de Kalmthoutse heide in aanmerking te laten komen voor het toekennen van het kwaliteitslabel Stiltegebied.
Om 14 uur zal Lukas Jacobs, burgemeester van Kalmthout in  naam van Grenspark+ de namiddag openen. Nadien geeft  gedeputeerde Rik Röttger, toelichting over de betekenis van stilte en stiltegebieden in onze provincie. Aansluitend volgt de ondertekening van de intentieverklaring kwaliteitslabel stiltegebied Grenspark+ en gemeenten Kalmthout en Essen. Rond 14.25 uur wordt een geluidmeting in de Kalmthoutse heide gehouden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *