Waterleidingbreuk bant verkeer uit Waterstraat en ’s Hertogendijk te Stabroek

Wegenwerken-waterlek
Morgen dinsdag is ’s Hertogendijk en Waterstraat gesloten voor doorgaand verkeer. Dat komt door een waterleidingbreuk in de Waterstraat. Die zorgde vanaf  maandagmorgen voor heel wat ellende in de poldergemeente.  Pidpa hoopte het probleem op één dag op te lossen, maar dat lukte niet.
“We sluiten zowel de Waterstraat als ’s Hertogendijk voor alle doorgaand verkeer.  Zolang de breuk en het wegdek niet volledig zijn hersteld, nemen we geen risico. Door ook ’s Hertogendijk af te sluiten voor doorgaand verkeer,  willen we vermijden dat vrachtwagens zich vast rijden in de alternatieve omleidingswegen Heuvels en Frans Hotagstraat”, legt commissaris Tom De Gent van de verkeersdienst uit.
De Waterstraat is de belangrijkste ontsluitingsweg tijdens de grote rioleringswerken aan de N111-Hoogeind.  Alle verkeer naar Putte wordt langs de Waterstraat omgeleid.  De alternatieve omeidingsroute loopt via Heuvels en Frans Hotagstraat. Die erg smalle straatjes kunnen geen vrachtwagens slikken. In de loop van maandag begeleidde de verkeerspolitie al verschillende veeltonners, die zich hadden klem gereden. Het eenrichtingsverkeer werd  dan tijdelijk opgeheven, zodat de wegcolossen als ‘spookrijder’ konden ontzet worden. De problemen met de gebroken waterleiding en het herstellen van het wegdek is tegen dinsdagavond normaal gezien opgelost. Pas dan wordt doorgaand verkeer opnieuw toegelaten.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *