Wonder Robot beschermt jonge weggebruikertjes

Gekke bekken trekken met Wonder Robot

STABROEK – Op maandag 12 juni kwam Wonder Robot naar Basisschool De Stappe in Stabroek.  De school hecht veel belang aan veilig verkeer. Gedurende het schooljaar werken zij met heel de school, twee keer een week, intensief rond verkeersveiligheid.

Dit jaar nodigde de school de nieuwe mascotte Wonder Robot uit, om veilig verkeer te promoten voor de kinderen. Wonder Robot is de superheld van de verkeersveiligheid en legt uit hoe de kinderen zich veilig in het verkeer moeten gedragen.  

In de loop van de voormiddag maakten de jongste kleutertjes en de instappertjes kennis met Wonder Robot. Nadien was het de beurt aan de eerste graad van de school.

de jongste kleutertjes en de instappertjes maakten kennis met Wonder Robot

Samen met zijn assistent trok Wonder Robot de straat op en hielp de kinderen veilig de straat over te steken aan de hand van enkele tips. Zo moet je steeds naar eerst links, dan naar rechts en daarna nog eens naar links kijken om de zien of er geen auto aankomt, om dan veilig de straat over te steken. Met de kleutertjes aan de hand gaf Wonder Robot het goede voorbeeld.

Veilig de straat over met Wonder Robot

De 7 tot 9 jarigen kregen eerst enkele vraagjes voorgelegd over hoe ze zich veilig op de straat begeven. Daarna mochten zij ook samen met tips van Wonder Robot het zebrapad op een veilige manier oversteken.

Als je thuis, op school en onderweg van jongs af leert hoe je je veilig moet gedragen in het verkeer dan vergeet je dat nooit meer.

Deze nieuwe bewustmakingscampagne over verkeersveiligheid wordt geleid door Wondercar. Op de website van Wonder Robot vinden de kinderen animatievideo’s waarin Wonder Robot en zijn vriendin Sarah samen aanleren hoe je veilig de weg oversteekt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *