Wit-Rus Hutarovich wint 78ste Sluitingsprijs Putte-Kapellen


Op dinsdag 11 oktober werd de 78ste editie van de Sluitingsprijs Putte-Kapellen gereden. Een fotofinish wees Yauheni Hutarovich (FDj) als winnaar aan.  Na 183,59 kilometer was de 27 jarige Wit-rus de snelste in een massasprint en mag zo de Sluitingsprijs aan zijn palmares toevoegen. Het is de vierde zege van het seizoen voor Hutarovich. Op de erelijst van de Sluitingsprijs volgt hij de Brit Adam Blythe op. Tweede werd Joeri Stallaert, die 10 centimeter te kort kwam. De derde plaats was voor Wim Stroetinga.
Vanaf  half voormiddag zakten de eersten ‘aanhangers’ van de koers met de fiets of te voet naar Putte af, kwestie van na het nodige nat te hebben gedronken, toch nog veilig huiswaarts te kunnen keren.

De Sluitingsprijs lokt altijd veel volk naar Putte. Lange rijen autobussen staan langs de kanten opgesteld.   De plaatselijke horeca doet dan ook gouden zaken. Het zijn niet alltijd mannen die komen supporteren, ook vrouwenclubjes staan hun mannetje in het wielerbastion.

De wielerliefhebber die probeert in Putte te geraken kan al het nodige gersennat op doen in de vele ‘kapelletjes’ langs het parcours. En misschien ontmoet je er wel een BV. Zoals aan La Pipe in het Hoogeind te Stabroek waar wielrenner Jo Planckaert als VIP-chauffeur van de ploeg Omega Pharma Lotto neerstreek met een gezelschap.

Naarmate het einde van de koers nadert, zwelt de mensenzee in Putte aan. De cafes puilen uit en de ambiance stijgt ten top. Potpourries en polonaise worden ingezet, bierkranen vloeien rijkelijk en de hamburger en fritkramen kunnen de toevloed niet aan.
En als de eerste renner de meet overbold, zijn er velen die geen weet van de winnaar hebben.

In Putte staat de Sluitingsprijs voor bier en plezier. En wie er wint is voor velen een bijzaak …
Alleszins weer een geslaagde editie van de Sluitingsprijs en een dikke pluim voor de organisatoren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *