Wisselbeker Martha Wijnants gaat naar de ganzenrijders van Stabroek

Zowel de ploeg van Stabroek als van Hoevenen hadden er zin in

Wisselbeker Martha Wijnants gaat naar de ganzenrijders van Stabroek na 3-0 zege tegen ganzenrijders van Hoevenen

STABROEK/HOEVENEN – Op vrijdag 6 mei speelden de ganzenrijders van Hoevenen en de ganzenrijders van Stabroek hun traditionele voetbalmatch voor de Beker van Martha Wijnants. Stabroek won daarbij met 3-0 van Hoevenen na een felbevochten wedstrijd met de steun van veel supporters.

de voetbalploeg van de Gans Van Hoevenen
De voetbalploeg van de Gans van Stabroek

Op vrijdag 6 mei vond de traditionele voetbalmatch tussen de Gans van Stabroek en de Gans van Hoevenen plaats voor de beker van Martha Wijnants. Deze keer hadden die van Stabroek het thuisvoordeel op het veld van KSK Nieuw Stabroek. En dat die van Stabroek thuis speelden, was al snel te merken. Met Bengaals vuur en gele rookbommen openden de supporters de wedstrijd.

De match begon al goed voor de ganzenrijders van Stabroek. Na twee minuten geeft Maarten Dombrecht een voorzet, die na een ongelukkige tussenkomst van keeper Werner Wouters, in doel beland. Nog geen vijf minuten later kan Stabroek de voorsprong al verdubbelen. Jef Verhoeven legt de bal perfect voor de voeten van zijn broer Jan, die de 2-0 tegen de netten trapt.

Hoevenen moet even bekomen van die sterke start, maar komt er al snel uit met goed voetbal. Beide ploegen creëren kansen in de eerste helft, maar de gevaarlijkste zijn voor de uitploeg. Tot tweemaal toe krijgt Niels Lambrechts dé kans op de aansluitingstreffer, maar hij trapt zijn beide pogingen onbegrijpelijk naast. En dat voor de ogen van de Stabroekse supporters, die het graag zien gebeuren.

Vlak voor de rust nog even opschudding als de dames van Hoevenen met hun zelfgemaakte fiets over het veld rijden. Daarmee laten ze even weten dat er jenever en bier klaarstaat aan de kant voor tijdens de rust. De stand blijft ondertussen ongewijzigd, beide ploegen gaan rusten met een 2-0 voorsprong voor Stabroek.

In de tweede helft krijgen we hetzelfde voetbal als vlak voor de rust. Beide ploegen creëren goed voetbal. Voor Stabroek krijgen Maarten Dombrecht en Joppe De Hert een mooie kans, maar ze krijgen de bal niet in doel. De gevaarlijkste kansen zijn wel voor Hoevenen, maar net zoals in de eerste helft maken ze het niet af. Raf Matthysen krijgt twee grote kansen op doel, maar vergeet het af te maken.

En zoals zo vaak de goal niet valt aan de ene kant, gebeurt dat wel aan de overkant. Op de counter krijgt het zo’n drie kansen voor doel. Eerst kunnen Seppe Lietaer en Joppe De Hert het niet afmaken, maar derde keer, goede keer. Maarten Dombrecht krijgt de bal in zijn voeten en trapt van buiten het strafschopgebied in de kortste hoek. 3-0 voor Stabroek. Met zijn tweede goal werd Maarten dan ook de man van de match.

Bij Hoevenen krijgen ze nog wel een aantal kansen, maar meer krijgen ze er niet uit. Zelfs wanneer ze met meer dan elf spelers op het veld staan, valt die aansluitingstreffer niet. Stabroek wint met 3-0 van Hoevenen, waardoor koning Peter Peeters de wisselbeker Martha Wijnants in ontvangst mocht nemen. Martha kon zelf niet aanwezig zijn.

Koning Peter Peeters, Philippe Fissers en Rune Bastiaenssens met de wisselbeker Martha Wijnants