Ekerse burgerbegroting opnieuw op zoek naar ideeën

Het district Ekeren maakt met zijn burgerbegroting voor de tweede keer 10 000 euro vrij. Dat budget kunnen Ekerenaars zelf toewijzen aan voorstellen die door inwoners worden ingediend en die passen binnen de bevoegdheden van het district.

In 2021 startte district Ekeren met een burgerbegroting. Voor een maximaal budget van 10.000 euro dienden Ekerenaars voorstellen in en kozen ze 2 projecten uit: de aankoop van een fietsriksja om ritjes te maken met ouderen en een freerunning-parcours in het Hagelkruispark.

Op www.ekeren.be leest de Ekerenaar aan welke voorwaarden zijn idee moet voldoen. Verder vinden indieners hier ook voorbeelden van ideeën uit 2021. Een idee bezorgen kan nog tot 6 juni (verlengde datum) via www.ekeren.be/mijnidee of wijkoverleg.ekeren@antwerpen.be.

Hoe verder?

Na 6 juni bekijkt het district welke ideeën passen binnen de burgerbegroting. De ideeën die voldoen, worden door de indieners voorgesteld op ekeren.be. Zij mogen ook zelf actie opzetten om buren te overtuigen om voor hun idee te stemmen.
​​Iedereen die op 1 april 2022 in Ekeren woont en ten minste 16 jaar oud is, krijgt 1 stem. Het idee dat de meeste stemmen krijgt, wordt in samenwerking gerealiseerd.

Meer info: www.ekeren.be/mijnidee – wijkoverleg.ekeren@antwerpen.be – 03 338 29 07

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *