WinterWonderWeken van start

De Botermarkt in Zandvliet werd omgetoverd tot een gezellig kerstdorp.  Rondom een prachtige ijspiste van 300 m2, met natuurijs, geniet je van een lekker drankje en hapje en maak je kennis met de verenigingen die het district rijk is. Ook op muzikaal vlak valt er van alles te beleven.

Vrijdag 17 november werd de start gegeven van drie weken winterpret in Zandvliet. Enkele leden van de Deurnese schaatsvereniging L2SK8 gaven een demonstratie. De kerstman bracht een bezoekje en wie er graag mee op de foto wilde, kon terecht in een van de kraampjes. De koperblazers van het T-Trio brachten enkele kerstliederen.  Omstreeks 18.30 uur kon er vrij geschaatst worden. De schaatsen werden aangebonden en het jonge volkje draaide lustig rondjes op de ijspiste.

 “Het is de eerste keer dat in het Polderdistrict een ijspiste wordt aangelegd, waar iedereen de kans krijgt om te komen schaatsen” zegt districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA). “Rondom de ijspiste staan er gezellige kerstkraampjes waar verenigingen uit ons district een hapje of drankje kunnen aanbieden ten voordele van hun maatschappij. We kunnen beroep doen op vrijwilligers die aan de ingang van de ijspiste het covid-safe ticket controleren. Wie niet in orde is, komt er niet in. Een extra troef is dat het geen overdekte ijspiste is, en dat er in openlucht kan geschaatst worden. In deze moeilijke tijden vinden wij het belangrijk dat iedereen op een gezellige en ontspannende manier kan genieten van deze unieke sfeer”.  Schepen Rudi Sempels, bevoegd voor cultuur en evenementen vult aan: “Wij zijn bijzonder trots om dit te kunnen verwezenlijken. De kosten voor het winterdorp worden alleen door het district gedragen, zonder toelage van de stad Antwerpen. We vinden het ook erg belangrijk dat de omliggende horeca hier ook mee kan van genieten, zij beleven ook moeilijke tijden. Ik ben dan ook een fiere schepen”.

Coronamaatregelen

Om toegang te krijgen tot het winterdorp moet wie ouder is dan 12 jaar en 2 maanden in bezit zijn van een geldig Covid Safe Ticket (CST).  Er geldt een mondmaskerplicht vanaf 6 jaar. Tijdens het schaatsen mag je je mondmasker afzetten.  Er mogen maximaal 200 personen tegelijkertijd aanwezig zijn. Is het erg druk? Kom dan op een later moment terug. Er kunnen maximum 80 personen gelijktijdig schaatsen.

Tijdens de WinterWonderWeken worden er nog allerlei extra activiteiten georganiseerd. Voor meer info hierover en de openingsuren van het winterdorp kan je terecht op https://www.winterwonderweken.be

Nieuwjaarsreceptie

“Vorig jaar konden we geen nieuwjaarsreceptie voor de bewoners van ons district inrichten. Op de districtsraad van maandag 20 december zal er beslist worden of er op zondag 9 januari 2022, de laatste dag van de WinterWonderWeken de nieuwjaarsreceptie kan doorgaan rond de ijspiste.  Omdat het niet binnen is, maken we veel kans om samen te kunnen klinken op het nieuwe jaar” aldus Carl Geeraerts.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *