Nieuwe gespreksruimtes voor dienst Burgerzaken moeten de Stabroekse inwoners efficiënter helpen

schepen van armoedebestrijding en sociale zaken, Herman Jongenelen (CD&V)
en burgemeester Rik Frans (N-VA) in de vernieuwde dienst burgerzaken

STABROEK – De dienst Burgerzaken in het gemeentehuis van Stabroek ziet er nu helemaal anders uit. De dienst werd gerenoveerd en heeft een ontvangstbalie en verschillende gespreksruimtes. Die moeten ervoor zorgen dat de dienst optimaal en efficiënt kan werken, met privacy voor de Stabroekse inwoners. Begin 2022 zal de dienst al operationeel zijn.

De inwoners van Stabroek zullen binnenkort op een nieuwe manier verwelkomd worden op de dienst Burgerzaken in het gemeentehuis. Met een ontvangstbalie en verschillende, aparte gespreksruimtes kunnen de inwoners sneller geholpen worden, met respect voor hun privacy. Een volledig nieuwe ruimte, die door de Stabroekenaars geapprecieerd zal worden.

“Burgerzaken speelt de belangrijkste rol in al onze levens. Je hebt die nodig van het moment dat je geboren wordt en tot dat je sterft.”, begint burgemeester en schepen van Burgerzaken, Rik Frans (N-VA). Met zo’n belangrijke rol heb je ook een professionele dienst nodig. “Al onze inwoners zullen nu veel beter en efficiënter geholpen kunnen worden. Ze maken een afspraak en aan onze nieuwe balie worden ze onmiddellijk ontvangen.”

Op de gemeentedienst zijn er een tiental werknemers die de inwoners nu ook in alle rust kunnen helpen. “Vroeger werd je gewoon aan het loket geholpen, maar eigenlijk kon iedereen meeluisteren. Dat is nu niet meer het geval. Onze medewerkers krijgen verschillende gespreksruimtes waar ze de inwoners optimaal kunnen verder helpen.” Op die manier krijgt iedereen dus zijn privacy.

De nieuwe ruimtes kunnen ook gebruikt worden voor andere gemeentediensten. “Als sportclubs een vraag hebben, kunnen zij een afspraak maken met onze mensen van de sportdienst. Dat kan nu ook daar plaatsvinden. Het OCMW zal dit ook zeker kunnen gebruiken. Op die manier heeft deze dienst een overkoepelende functie en wordt ze optimaal benut.”, vertelt schepen van armoedebestrijding en sociale zaken, Herman Jongenelen (CD&V).

De vernieuwde dienst Burgerzaken zal vanaf begin 2022 operationeel zijn.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *