Monnikenbos in Berendrecht

Een delegatie van het districtsbestuur kwam een kijkje nemen

BERENDRECHT – Naast de A12-Havenweg werden vrijdagmiddag 3000 jonge bomen geplant door de leerlingen van het 2de, 3de , 5de en 6de leerjaar van de Stedelijke Basisschool De Beren – de vroegere Berenschool.

Op een weide van 1.4 hectare werden inheemse boomsoorten zoals de zomereik, gladde iep, boswilg, gewone vogelkers, Gelderse roos, wilde lijsterbes, zachte berk en zwarte els aangeplant. Daarnaast zorgen snelle groeiers als ratelpopulieren op korte termijn voor voldoende dood hout en open plekken, goed voor de bosontwikkeling.

Schepen Els van Doesburg, bevoegd voor groen, stak mee de handen uit de mouwen bij het planten van de bomen: “Vlaanderen wil met de actie ‘Plant je eigen bos en geef het een naam’ in totaal 4000 hectare bos aanplanten tegen 2024. Met de aanplant van het Monnikenbos dragen we ons steentje, of in dit geval ons boompje, bij. We hopen in de nabije toekomst de oppervlakte van het bos nog te verdubbelen door ook de aanpalende percelen te bebossen.”

De bomen werden in plantkuilen geplaatst door de leerlingen van de Berenschool, onder leiding van directrice Hayat Jongenelen. Aan de planten en bomen werden plaatjes gehangen die verwijzen naar de klassen die deelnamen aan de actie.

Een delegatie van het districtsbestuur kwam de werkzaamheden gadeslaan.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *