Mini-roadtrip langs maxi-bomen

  Op met speelgoedautootjes racen staat geen leeftijd, althans niet in Arboretum Kalmthout. Deze winter loopt de winterspeurtocht ‘Op mini-roadtrip langs maxi-bomen’ extra lang, dankzij de vervroegde kerstvakantie.
  Copyright: Arboretum Kalmthout

Winterspeurtocht als familietip, 18 december t/m 9 januari, Kalmthout

KALMTHOUT – Arboretum Kalmthout verwelkomt jonge speurders en hun familie al vanaf het begin van de vervroegde kerstvakantie voor een winterspeurtocht in de arboretumtuin. ‘Op mini-roadtrip langs maxi-bomen’ start enkele dagen eerder dan oorspronkelijk voorzien was, al op 18 december, en hoopt daarmee in de eerste plaats kinderen en hun (groot)ouders een coronaveilige familietijd te bezorgen. Speelplezier is er voor alle leeftijden en de kennismaking met de mammoetbomen is extra mooi meegenomen.

Spelenderwijs leren over sequoia’s en andere maxi-bomen
Wie de winterspeurtocht komt volgen, rijdt met een speelgoedautootje langs reuzegrote mammoetbomen en kustsequoia’s, net zoals in de Verenigde Staten van Amerika. Daar groeien de grootste bomen op onze planeet. Ze speelden een belangrijke rol in de oprichting van de Amerikaanse Nationale Parken, een plek waar zeldzame natuur beschermd is en waar mensen nog altijd op bezoek gaan.

In Arboretum Kalmthout groeien vijftien exemplaren van Sequoiadendron giganteum, en negen exemplaren van Sequoia sempervirens. De oudste zijn een goede honderd jaar geleden op het provinciale groendomein aangeplant en hebben nog lang niet de omvang van de Californische reuzen. Als ze het zo goed blijven doen als vandaag, zullen ook zij uitgroeien tot de hoogste en dikste bomen van de arboretumtuin. Kinderen en hun familie worden deze kerstvakantie uitgenodigd om samen spelenderwijs de mammoetbomen van Arboretum Kalmthout te ontdekken. Een uitgestippeld parcours brengt hen langs spelletjes, opdrachten en verhalen over deze giganten. Een routekaart koop je aan de balie voor € 2,5. Kinderen onder 12 jaar hebben gratis toegang tot de arboretumtuin.

Tegelijk met de winterspeurtocht lanceert Arboretum Kalmthout een gloednieuwe publicatie Isn’t this a fine big tree!, een boekje vol oude postkaarten uit de persoonlijke collectie van conservator-directeur Abraham Rammeloo. “Ik verzamel al meer dan twintig jaar oude, toeristische postkaarten met bomen en planten uit de hele wereld. Een stuk of tachtig daarvan zijn postkaartjes uit Californië in de Verenigde Staten – met daarop mammoetbomen en kustsequoia’s waar auto’s onderdoor rijden: de zogenaamde drive-thru trees.”

Winterspeurtocht: Op mini-roadtrip langs maxi-bomen van 18 december 2021 tot en met 9 januari 2022 (uitgezonderd 25/12 en 1/1), van 10 tot 17 uur in het Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België – T +32 (0)3 666 67 41 – E info@arboretumkalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *