Winter memories van Yvan Guilini in Lillo


LILLO/BERENDRECHT Nu op zijn 74ste maakt Yvan Guilini op Game Records, het platenlabel van zijn dochter Carolina, zijn comeback met het  gloednieuw album ‘Music Forever”.  “Het is mijn papa op zijn best” glundert Carolina. “Met internationale livemuzikanten zijn de nieuwe nummers stuk voor stuk grote producties geworden.  

Op de wandeldijk in het unieke havengebied van Lillo-Fort, nam Yvan Guilini de videoclip op voor zijn wereldhit ‘Winter Memories’. In de zomer is het precies 45 jaar geleden dat het nummer al een eerste keer goed was voor wereldwijd succes en de internationale doorbraak betekende voor ‘The King of Hammond’. In eigen land verkocht Guilini meer dan 100.000 plaatjes en van het gelijknamige album gingen er alleen al bij ons meer dan 50.000 stuks over de toonbank. Misschien herhaalt de geschiedenis zich wel, want door de buitenlandse belangstelling – Yvan’s recente album ‘Music Forever’ verschijnt dit voorjaar in meer dan 132 landen – en de jeugd, die dankzij het internet en de sociale media het nummer herontdekt, verschijnt het nummer opnieuw maar nu wel met een bijhorende videoclip.

Rond mijn 65ste heb ik hier nog een tijdje verbleven op de Cartouche, het yacht van mijn schoonzoon. Met veel bewondering keek ik toen naar de activiteiten die zich toen op en naast het water afspeelden. Aan de overkant van de dijk zag je de containerkranen van het Deurganckdok. Lillo is voor mij een pittoresk dorpje dat charme en klasse uitstraalt. Ik kom hier graag. Met de cameraploeg mochten we gebruikmaken van yachtclub Scaldis, waardoor we in alle rust de clip konden opnemen, bij nota bene min 8 graden. Het was koud, maar ik ben dat gewoon. Overdag werk ik nog steeds als sloper op een bouwwerf, dus ik weet perfect hoe je de koude moet trotseren. Chantal, mijn vriendin die je ook ziet in de clip, vond de temperatuur iets minder (lacht). Gelukkig kon ze zich regelmatig binnen wat gaan opwarmen. Ik ben heel blij met het eindresultaat en super gelukkig dat ‘Winter Memories’ eindelijk voorzien werd van beelden, gedraaid in het sneeuwlandschap van Lillo”, zegt Yvan enthousiast. 

Dochter Carolina Guilini (56) woont in Berendrecht waar zij samen met haar echtgenoot Peter Gillioen in Berendrecht scheepsherstellingsbedrijf Game All Metals runt. Daarnaast doet Carolina onder de naam Game Records de productie en lancering van het nieuwste album “Music Forever” van haar vader Yvan Guilini.

Carolina met haar papa Yvan

Game Records
Carolina begon haar carrière met het management en de promotie voor haar vader Yvan Guilini die in de jaren ’70 een wereldhit scoorde met de song “Winter Memories”. Haar eerste succes als manager boekte Carolina met BB Jerome and The Bang Gang. Met hen introduceerde Carolina de street dance in België. Het commerciële dance label “Game Records” startte in 1991. Carolina richtte op vraag van de zussen Ceulemans,  te powergirl band “Def Dames Dope” op.
De naam Carolina Guilini is een grote naam in het (inter)nationaal muziekwereldje.  Deze selfmade woman heeft veel bereikt in het muziekwereldje, dat in die tijd  door mannen werd beheerd. Carolina werd dan ook heel gewaardeerd. In haar kantoor prijken enkele gouden platen aan de muur en staan talrijke trofeeën die zij behaalde met het succesvolle management van haar artiesten.

 Winter Memories’ vanYvan Guilini vind je terug op z’n recentste album ‘Music Forever’ dat fysiek en digitaal is verschenen op Game Records. 

Het nieuwe album “Music for ever”, omvat 13 nummers inclusief de originele versie van Winter Memories”. Het album is verkrijgbaar in de platenzaken Fnac, Mediamarkt, tel.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *