Windmolenpark in Weipolder Oosterweel


 
Zondag 7 mei zijn zo’n drieduizend bezoekers geteld bij één van de windmolens die in opbouw zijn in de vroegere Weipolder van Oosterweel.
Liefst acht van deze windreuzen worden hier opgericht door  Vleemo, het bedrijf dat onder leiding staat van David Daggelinckx  en waarin streekgenoot Ben Simons de belangrijkste rol speelt. De acht windmolens vormen een park waarin 40 miljoen euro wordt geïnvesteerd. Vleemo exploiteert momenteel 22 windmolens op de rechteroever.
Verwacht wordt dat de laatste turbine in het najaar operationeel zal zijn. Onder leiding van technisch directeur Christian Block, van Vleemo, kregen bezoekers de nodige tekst en uitleg. De windmolens zijn verankerd in de grond met een betonnen fundering van 21,5 meter doormeter en een gewicht van 2.090 ton. Voor de stabiliteit gebruikt men 36 heipalen met een lengte van 10,7 meter. Elke windmolen heeft een hoogte van net geen 200 meter, kost om en bij de vijf miljoen euro en levert stroom aan ongeveer 3.500 gezinnen. (fse/sdl)
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder