Wannes schenkt dertig kilo muntstukjes aan Stabroekse gansrijders


Stabroek- Dit jaar baat Johan Paardekamp al dertig jaar café Valentina uit in de Stabroekse Dorpsstraat. Om deze verjaardag extra in de kijker te stellen bedacht Johan, beter gekend als de “Wannes”, een originele actie om de Stabroekse gansrijders te steunen.

In zijn café staan twee plastieken dozen waarin hij door de jaren heen dertig kilo muntjes heeft bijeen vergaard. De dozen blinken met muntstukjes van 1 eurocent tot 50 eurocent die  bestemd zijn voor de ganzenrijders van Stabroek. Maar ook de supporters, sympathisanten en al de aanwezigen op het gansrijden te Stabroek kunnen met dertig kilo kleine centjes naar huis gaan. Het enige dat je moet doen is een gokje wagen. Voor 1 euro kan je proberen de waarde de raden van die dertig kilo. Wie het dichts er bij is, krijgt eveneens dertig kilo munten. De opbrengst van de actie gaat integraal naar de ganzenrijders.

In café Valentina kan je ook meedoen! Daar zijn ze alvast begonnen met hun kans te wagen. Zo’n 65 schreven al allerhande bedragen op. Zaterdag as. zal bij het jaarlijks teerfeest van de ganzenrijders de officieel start van deze leuke actie plaats vinden. De aanwezige gansrijders kunnen dan meteen een of meerdere gokjes wagen. Nog tot op de dag van het ganzenrijden, 19 februari,  kan je tot het ganzenkopje is getrokken, je kans wagen.

Wie niet waagt, niet wint!

foto: vlnr. Frans De Schutter, voorzitter ganzenrijders;   Wannes en Carine, uitbaters café ValentinaDEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *