Wie volgt bij de Oude Gans koning Yannick op

yannick boeykens
De eerste koningen zijn reeds gekroond en dromen volop van het keizerschap. Hoogtijd dat de leden van de Oude Gans Berendrecht ook alles in gereedheid brengen om een nieuwe koning te kunnen kronen. Op dinsdag 18 maart kregen de ruiters hun volgorde voor het koningschap van zondag 23 maart op de Solftplaats te Berendrecht.
Om 10h30 vertrekken 28 ruiters; voorafgegaan door de vlag, wagen, fanfare, voetvolk, doktoor en verpleegsters richting de kantine van Berendrecht Sport. Aldaar zal koning 2013 Yannick Boeykens zijn onderdanen opwachten en naar hartenlust trakteren. Na de nodige traktaties wordt in stoet en met koning naar café De Molengeest en sporthal De Polder gegaan.  Eenmaal de kelen opnieuw gesmeerd zijn, wordt in lokaal De Koerel de traditionele tomatensoep met balletjes genuttigd. Vooraleer de strijd kan beginnen, wordt nog even halt gehouden bij Jos van Nelekes. Omstreeks 15h00 kan dan uiteindelijk het spektakel beginnen.
Voor de vaste bezoekers zullen er een aantal bekende en minder bekende gezichten een nieuwe functie uitoefenen. Een kleine opsomming: maar liefst vier nieuwe ruiters, een nieuwe doktoor, een nieuwe snijmeester, een nieuwe koningsmantel, een nieuw ontvangstcomité op de wagen, een nieuwe vlaggendrager en de belangrijkste persoon van allen; een nieuwe strontschepper.
Zo lijkt 2014 wel het jaar van de vernieuwing. Alvast goede voortekens om met goede moed naar het keizerschap te Hoevenen te gaan op 6 april. Datzelfde Hoevenen waar Alex Cleiren op 23 maart 1980 voor het laatst de keizerskroon kon bemachtigen voor de Oude Gans. Voortekens, of alweer valse hoop? De leden laten het alvast niet aan hun hart komen en zullen eerst hun nieuwe koning feliciteren en uitbundig vieren in lokaal De Koerel waar iedereen van harte welkom is om mee te komen vieren.
Omleiding busverkeer tijdens gansrijden in Berendrecht
Het gansrijden gaat door op zondag 23 maart 2014 op de Solftplaats in Berendrecht.
Er is geen verkeer mogelijk langs de Solftplaats in Berendrecht. Hierdoor volgen de bussen van De Lijn van 12 tot 20 uur volgende omleiding:
Richting Zandvliet: normale reisweg tot Monnikenhofstraat – links Kruisbos – rechts Dominicanenstraat – links Franciscanenstraat – rechts Cecilianenstraat – links Antwerpsebaan – rechts Schouwvegerstraat – rechts Dorpstraat en verder de normale reisweg.
Richting Antwerpen: normale reisweg tot Dorpstraat – links Schouwvegerstraat – links Antwerpsebaan – rechts Cecilianenstraat – links Franciscanenstraat – rechts Dominicanenstraat – links Kruisbos – rechts Monnikenhofstraat en verder de normale reisweg.
De haltes Kleine Bredestraat en Solftplaats (richting Zandvliet) zullen niet bediend worden. Er worden vervanghaltes geplaatst ter hoogte van volgende kruispunten:  Monnikenhofstraat/Kruisbos –  Cecilianenstraat/Antwerpsebaan –  Dorpstraat/Solftplaats

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *