Wie gaat de cultuurprijs veroveren?

Heemkring Molengalm won de cultuurprijs 2019

STABROEK – Stabroeks’ culturele leven wordt jaarlijks door de Cultuurprijs extra in het zonnetje geplaatst. In 2019 werd de oorkonde en een geldprijs uitgereikt aan Heemkring Molengalm. Wie gaat dit jaar de cultuurprijs veroveren?
Dit initiatief van de culturele raad, met volledige ondersteuning van het gemeentebestuur, is op zijn terrein hetzelfde als de viering van de sportlaureaten.
Cultuur, in de ruime vorm bekeken, is een bijzonder belangrijk element in het welzijn van de mensen.. De cultuurraad, met volle instemming van het gemeentebestuur, vindt dat deze personen/verenigingen uit de gemeente die zich op dit terrein verdienstelijk maken wel eens in de bloemen mogen worden gezet.

Zoals het reglement voorziet komt er voor het jaar 2021 weer een vereniging in aanmerking. Iedereen uit de gemeente kan, zowel persoonlijk als uit naam van een Stabroekse vereniging, een organisatie uit de gemeente voordragen om op basis van geleverde prestaties op het culturele vlak te worden bekroond.
Vorig jaar werden al een aantal personen voorgedragen voor de cultuurprijs 2020. De leden van de algemene vergadering van de culturele raad zullen op basis van de voordrachten stemmen. Zij beslissen of de cultuurprijzen voor 2020 en 2021 worden toegekend en indien ja, aan wie.

Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting 2022 van het socio- culturele leven, wordt er zowel een persoon voor 2020 als een vereniging voor 2021 in de bloemen gezet.

Voordracht
Je richt een brief aan het College van Burgemeester en Schepenen, Dorpsstraat 99 2940 Stabroek, t.a.v. de cultuurdienst. Hierin draag je een vereniging voor voor de cultuurprijs. Belangrijk is dat je op de brief duidelijk je eigen naam en adres vermeldt, dit om bij eventuele onduidelijkheden contact met je te kunnen opnemen.
De identiteit van de voordrager wordt niet bekend gemaakt.
Bij de brief geef je een korte maar volledige uitleg waarom je betrokken organisatie voordraagt.

Deze gegevens moeten voor 20 november ’21 worden bezorgd.

Belangrijk, de voorgedragen organisatie moet in de gemeente zijn gevestigd!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder