Werken van Marten Melsen in gemeentehuis Stabroek

Frans-Rik,-burgemeester,-in-trouwzaal-2016-b

 huwelijk in de trouwzaal van het gemeentehuis van Stabroek, gehouden door burgemeester Rik Frans, met op de achtergrond de schilderijen van Melsen

Wij raden iedereen aan het mooie gemeentehuis van Stabroek te bezoeken (Dorpsstraat). In en rond de trouwzaal hangen dit jaar 6 mooie werken van Marten Melsen, waaronder enkele absolute toppers in het oeuvre van de meester. Twee ervan zijn zichtbaar op de foto: Het huis van Mie Pot (Strodakleggers, 1910) (eigendom Gemeente Stabroek) en Dansorgel (1907) (bruikleen privé-verzameling, Brussel).
Verder kan u aldaar bewonderen:  De sater (bruikleen Stichting Marten Melsen) – Wieders in de Polder (1919, Kunsthistorische Musea Antwerpen) – De Landman en zijn gezin (rond 1913-15, bruikleen Van Riel)- -Kermishoekje (1897, bruikleen privé-verzameling, Brussel)
Tijdens openingsuren kan U altijd het mooi gemeentehuis binnen springen om die werken daar te bekijken.
-Statue-at-the-town-hall-of-Stabroek-no-soccle
Trouwens, op de oprijlaan kan u ook het borstbeeld van de kunstenaar bewonderen (door beeldhouwer Pol Van Esbroeck, 1935). En als u de straat oversteekt en de naar de Sint-Catarinakerk wandelt, kan u tegen de kerkmuur eveneens het commemoratief basrelief bewonderen dat Van Esbroeck heeft gemaakt in Melsen’s jaar van overlijden 1947.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder