Werken Noorderlaan tussen Zomerweg en Oosterweelsteenweg dit weekend van start

Dit weekend start het Agentschap Wegen en Verkeer opnieuw met werken op de Noorderlaan. Het wegdek van de Noorderlaan vanaf het kruispunt met de Zomerweg tot net voor het kruispunt met de Oosterweelsteenweg wordt volledig vernieuwd. Daarbij vernieuwen we ook het volledige kruispunt met de Zomerweg én renoveren we de bruggen over de spoorweg. Dit is een verderzetting van de werken die de voorbije jaren plaatsvonden.
Voorbereidende werken 15-16 augustus
Dit weekend starten de werken op de Noorderlaan met enkele voorbereidingen. Op de Fordbruggen plaatst de aannemer vervangleuningen. Op zaterdag 15 augustus werkt de aannemer op de kant richting Antwerpen, op zondag 16 augustus op de rijrichting R2.
Om dit veilig te kunnen doen, neemt de aannemer de rechterrijstrook in aan de kant waar hij werkt. Het verkeer kan dit weekend dus nog in beide richtingen via de Noorderlaan blijven rijden. Ook fietsers kunnen dit weekend in beide richtingen langs de werfzone rijden.
Enkelrichtingsverkeer op Noorderlaan vanaf maandag 17 augustus
Vanaf maandagochtend 17 augustus start de volledige opbraak en heraanleg van de Noorderlaan tussen de Oosterweelsteenweg en de Zomerweg. In de eerste fase pakken we de rijstroken richting Antwerpen aan (tot eind september), vervolgens de rijstroken richting de R2 (tot eind november). Zo blijft er steeds één rijstrook over voor het verkeer.

Er geldt vanaf maandagochtend dan ook enkelrichtingsverkeer op de Noorderlaan. Het verkeer van Antwerpen richting de R2 kan via de Noorderlaan blijven rijden. Het verkeer in omgekeerde richting moet een omleiding volgen via de A12 of lokaal via Zomerweg – Göteborgweg – Straslundweg – H. Fordlaan en Oosterweelsteenweg.

Fietsen tijdens de werken
Ook voor fietsers zijn er korte, lokale omleidingsroutes voorzien, zodat iedereen tijdens de werken vlot op zijn/haar bestemming kan geraken. Het fietspad richting Antwerpen is vanaf maandag afgesloten en de fietsoversteken op het bestaande kruispunt van de Noorderlaan met de Zomerweg en Göteborgweg zijn niet meer toegankelijk.

Fietsers komende van het noorden naar Antwerpen volgen vanaf de Treurenborg een omleiding via de achterliggende straten. In de Treurenborg geldt er daarom vanaf maandag enkelrichting voor gemotoriseerd verkeer naar de Zomerweg en een snelheidsbeperking van 50km/u. Fietsers langs de Noorderlaan die in één van de achterliggende straten moeten zijn (bv. Zomerweg of Göteborgweg) kunnen tijdens de werken niet oversteken aan het bestaande kruispunt. Zij rijden via de Treurenborg of via de Rostockweg naar hun bestemming.
Voor het fietsverkeer van Antwerpen richting het noorden verandert er niets. Deze fietsers kunnen in de eerste fase via het bestaande fietspad blijven rijden.

Asfaltherstelling tussen Luithagen en Oosterweelsteenweg
In het weekend van 22 augustus plant Wegen en Verkeer ook asfaltwerken op de Noorderlaan tussen Luithagen en Oosterweelsteenweg. In deze zone wordt enkel de bovenste laag asfalt vernieuwd. Van vrijdagavond 21 augustus tot maandagochtend 24 augustus zijn de rijstroken richting de R2 tussen Luithagen en Oosterweelsteenweg volledig afgesloten voor wegverkeer. Er geldt een omleiding voor auto’s en vrachtwagens via Korte Wielenstraat – Vosseschijnstraat – Oosterweelsteenweg.

Omdat asfalteringswerken erg weersgevoelig zijn, is het eerstvolgende weekend (28-31 augustus) voorzien als reserveweekend voor deze werken.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *