Werken Essensteenweg zorgen voor vrijliggend fietspad en nieuwe riolering

essensesteenweg-05
Begin 2017 starten op de Essensteenweg en de omliggende straten riolerings- en wegenwerken. De gemeente Kalmthout legt er, samen met Rio-Link en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), een nieuw fietspad en riolering aan. Daarnaast zijn er aanpassingen aan de bestaande nutsleidingen gepland. Het hele project kost 1.569.244,63 euro.
Een gescheiden fietspad, een middengeleider en nieuwe nutsleidingen
Na de aanleg van het fietspad op Wuustwezelsteenweg, komt er ook langs de  Essensteenweg een volwaardig fietspad. Van Nieuwmoer-Dorp tot aan de voetbalterreinen komen er twee enkelrichtingsfietspaden. Buiten de bebouwde kom wordt er een vrijliggend tweerichtingsfietspad naast de rijbaan aangelegd tot in Essen. Ter hoogte van de voetbalterreinen komt een middengeleider op de weg. Die moet het verkeer afremmen en een veilige oversteek mogelijk maken.
Daarnaast maken verschillende nutsmaatschappijen van de gelegenheid gebruik om hun leidingen te saneren en ondergronds te brengen.
Gescheiden rioleringsstelsel
Rio-Link sluit de huizen langs het traject en die van omliggende straten aan op een nieuw gescheiden rioleringsstelsel. Dat voert het regenwater en het afvalwater gescheiden af. Het gaat om deze straten:  Essensteenweg, Pastorijdreef,  Pastorijhoef,  Moleneind.
Voor het totaalproject zal het afvalwater van ongeveer 640 inwoners bijkomend opgevangen en gezuiverd worden Het afvalwater wordt gezuiverd in het zuiveringsstation van Essen. Het regenwater wordt afgeleid via de nieuw te graven grachten en de bestaande grachten naar de Roosendaalse Vaart en de Vaart van de Nol naar Roosendaal.
Planning van de werken
Januari – mei 2017
Aannemer Hens maakt de werfzone vrij van hagen, muurtjes, struiken… Die werken starten vanaf 16 januari. Het verkeer passeert beurtelings. Tijdelijke verkeerslichten regelen dat verkeer. Vanaf februari gaan de nutsmaatschappijen aan de slag.
Juni 2017
Rio-link start de rioleringswerken. Tijdens de werken wordt een enkelrichting ingevoerd van Nieuwmoer naar Essen. Het andere verkeer wordt omgeleid via Spijker en Achterbroek. Als die werken zijn afgerond, wordt het nieuwe fietspad aangelegd. Tegen het einde van 2017 moeten de werken afgerond zijn.
Info:  actuele informatie over timing en fasering vind je op de website www.rio-link.be.
of je neemt contact op met openbare.werken@kalmthout.be, 03 620 22 41.
(foto gemeente Kalmthout)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder