4 Provinciale indoortitels voor Atletiekclub Kapellen

pk-indoor-ac-hilary-udechukwu

Hilary Udechukwu, provinciaal kampioene op de 200 m bij de cadetten-meisjes.

Op het eerste kampioenschap van het nieuwe jaar – het “Provinciaal Kampioenschap Indoor Alle Categorieën” in de Topsporthal in Gent – haalden atleten van atletiekclub Kapellen (KAPE) 4 provinciale kampioenstitels, 5 zilveren en 1 bronzen medaille binnen.
Hilary Udechukwu bekroonde haar overstap naar de cadetten al meteen met een eerste titel voor haar nieuwe club. Op de 200 m werd ze provinciaal kampioen in 27”11. Op de 60 m horden deed ze er nog een zilveren medaille bij in een tijd van 9”43. Bij de cadetten-jongens sprong Brent Philips met 5 m 23 naar een bronzen medaille. Op de 60 m horden werd hij tevens 5de in zijn reeks. In dezelfde categorie wierp Jens Vander Avert zijn kogel naar 11 m 40, goed voor een zilveren medaille.
Ook de nieuwbakken scholieren-dames hebben de overgang naar een hogere categorie knap verteerd. Lynn Beck werd bij het verspringen met 5 m 46 provinciaal kampioen. Met 9”14 op de 60 m horden haalde ze bovendien een tweede provinciale titel binnen. Lisa Gotink werd 2de in haar reeks van de 400 m met 65”85. Leeftijdsgenote Heleen Vermeulen zorgde nog voor een bijkomende provinciale titel in deze categorie. Op de 800 m liet ze met 2’18”69 alle tegenstand achter zich.
Bij de scholieren-jongens sneuvelden heel wat persoonlijke records. Yenthe Mariën werd 6de met 5 m 33 bij het verspringen en 4de met 11 m 21 bij het hinkstapspringen. Maar ook hier werd een medaille geoogst. Jonas Vander Avert haalde met 3 m bij het polsstokspringen zilver binnen. Op de 60 m horden werd hij 7de in zijn reeks.
Jordi Van den Eynden plaatste zich op de 60 m met een tijd van 7”45 voor de finale. Daarin miste hij met 7’42 nét het podium als 4de. Op de 60 m mét horden was het dan wel weer raak. In een tijd van 8”14 snelde hij naar een zilveren medaille. Ook leeftijdsgenoot Lander Vermeulen ging voor hetzelfde kleurtje. Op de 800 m won hij in een tijd van 2’04”73 de zilveren medaille. Jordy Van Boven sloot de KAPE-deelname aan dit kampioenschap af met een 3de plaats in zijn reeks van de 200 m bij de seniors-heren in een tijd van 24”41.
Om kort samen te vatten: 4 x goud, 5 x zilver, 1 x brons … geen slecht begin van het nieuwe jaar voor de Kapelse atletiekclub. Ondertussen was goudhaantje Renée Eykens aan de slag in de internationale cross van Edinburgh als lid van het Europese team. Als slotloopster van een aflossingsloop over 4 x 1000 m werd ze er met haar ploeggenoten 5de tegen landenteams van de USA, Groot-Brittannië en de Engelse landsdelen Schotland, Ierland en Wales. Geen tijd dus om deel te nemen aan een indoorkampioenschap in Gent. Over beide wedstrijden kan je meer lezen op de KAPE-website  www.ackape.be.