Wereldkampioen Stybar en Meeusen gehuldigd in Essen

Voor wereldkampioen Zdenek Stybar was het maandag een erg drukke dag. Na heel wat telefoontjes van verschillende radiozenders, werd hij na een korte training nog verwacht in “De Laatste Show”. Stybar sliep, trainde en gaf interviews allemaal in zijn trui van wereldkampioen, zo fier was hij erop.
In Essen, zijn woonplaats bij zijn vriendin Ine Van den Bergh, werd hij en zijn vriend en ploegmaat Tom Meeusen, die eveneens een prachtige wedstrijd reed met een mooie tiende plaats als gevolg, uitbundig gevierd. Omstreeks 21 uur werd hij onder luid applaus in de zaal gedragen door zijn vaste mecaniekers. Zijn supportersclub “Go Styby go” was massaal aanwezig. De zaal Rex in de Spoorwegstraat in Essen was werkelijk te klein om iedereen een plaatsje te geven. Burgemeester Van Tichelt verwelkomde iedereen en het gemeentebestuur trakteerde met drank en hapjes. Nadien werd er ook nog een grote taart aangesneden.
Stybar vertelde dat hij in Mallorca de basis had gelegd voor zijn zege. Ik heb hard gewerkt om dit te bereiken en wil daarom erg veel van deze titel genieten. In Hoogerheide heb ik een laatste test gedaan en voelde dat het goed zat. Ik wist meteen dat Kevin Pauwels een gevaarlijke klant zou zijn, meer nog dan Nys en Albert. Het parcours was op zijn maat maar ook voor mij lag het nu ideaal. Omdat ik voor geen enkel klassement meer in aanmerking kwam, heb ik alles op Sankt-Wendel gezet en ik ben blij dat het gelukt is. Vorig jaar toen ik wereldkampioen werd in Tabor was dit speciaal omdat het in mijn eigen land was, maar nu voel ik dat deze titel toch een stap voorwaards is. Ik stap nu met een groot moreel over naar een andere ploeg en wil me volledig testen in de wegwedstrijden. Ik voel dat de tijd daar rijp voor is. Lukt het niet, dan zal er voor mij nog wel plaats zijn in het veld. Het feest in Essen duurde zeker tot in de kleine uurtjes.
Ook Kevin Pauwels die met een medaille terugkwam uit Sankt-Wendel werd bij zijn thuiskomst erg gevierd in café De Zwarte Hond. Bescheiden zoals hij is, liet hij de drukte over zich heen gaan, maar genoot stiekem van de aandacht en de felicitaties die hij in ontvangst mocht nemen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *