Welkom bij campergastbedrijven T&T, De Bosrust en De Tasberg


ESSEN – Zowel binnenlandse als buitenlandse kampeerautotoeristen zullen met hun camper voortaan gastvrij onthaald worden door campergastbedrijven T&T (‘Taverne en Tennis’) aan de Huybergse baan 164 , ‘De Bosrust’, Kleine Horendonk 8 en ook De Tasberg, Moerkantsebaan 50 in Essen.

Zo’n campergastbedrijf, niet te verwarren met campings en ook niet met kampeerautoparkings (d.w.z. staanplaatsen op openbare terreinen) biedt op haar parking aan de campertoerist een gratis overnachtingsplaats aan voor maximum 24 uren. Er zijn niet noodzakelijk echte campingvoorzieningen aanwezig, zoals elektriciteit, watertap of lozingspunt, maar je kan er als toerist wel van alles beleven. Zo liggen beide campergastbedrijven vlakbij prachtige natuurgebieden en is er telkens een taverne met smakelijke kaart, drankjes en gezelligheid en een speeltuin(tje). De campergastbedrijven zijn lokale ondernemers (horecazaken, brouwerijen, landbouwbedrijven,…) die hun producten kunnen aanbieden aan de campergast. Maar de campergast is niet verplicht om die producten te kopen.

De ontwikkeling van dergelijke campergastbedrijven was door de toeristische dienst Provincie Antwerpen reeds opgestart voor covid-19 ons had overvallen, maar nu rondtrekken in eigen land omwille van de coronacrisis meer en meer mode wordt en de verkoop en verhuur van campers erg in de lift zit, wil de VVV-toerisme Essen samen met Toerisme Antwerpen nog meer op die trend inspelen door samen een fijnmazig netwerk uit te bouwen waar campertoeristen een authentiek overnachtingsplekje kunnen vinden, bijvoorbeeld op deze unieke locaties, respectievelijk aan de poort van het grenspark Kalmthoutse Heide en in het midden van de Horendonkse Bossen en binnenkort waarschijnlijk ook aan de parking van de Quarantainestallen.

Bent u als Essense ondernemer ook geïnteresseerd om een campergastverblijf te worden, neem dan contact op met dienst VVV Toerisme Essen, die je alle juiste informatie kan bezorgen.
De Tasberg- VVV Essen Moerkantsebaan 50 2910 Essen 03 677 19 91

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder