Weking en Sebastiaan beginnen aan schitterend avontuur

Weking-en-Seba-vertrek
[Not a valid template] 
Zondag 24 april was het dan eindelijk zover voor Weking & Liesbeth en Sebastiaan & An. Ze beginnen aan een ongelooflijk avontuur waar ze maanden naartoe geleefd hebben. Ze laten alles achter om Amerika te doorkruisen. Weking Van Reeth gaat de uitdaging aan om 590 marathons te lopen van Alaska tot Ushuaia, goed voor 25.000 km lopen. Nog nooit was er zoveel volk aanwezig op een persconferentie maar dat kwam uiteraard door de vele vrienden, familie en sympathisanten die hen kwamen uitwuiven. Zander Vliegen verwelkomde iedereen in de Rooden Hoed te Antwerpen. Hun project ‘Viapanam’ draagt een warm hart toe aan ‘To walk Again’, project van Marc Herremans en alle sponsorgeld zal naar deze vereniging gaan. “We gaan onderweg T-shirts proberen te verkopen en postkaarten en hopen zelfs op vrije giften van enthousiastelingen die we op ons pad zullen tegenkomen”, legde Sebastiaan uit. Niemand heeft ooit zoiets voorgedaan en Weking heeft er dan ook geen idee van wat dat met zijn lichaam zal doen. Maar hij vindt dat zijn initiatief een duwtje moet zijn in de rug voor elke sporter om te beginnen. Johan Crymerie van ‘To walk Again’ voegde er aan toe dat je in jezelf moet blijven geloven ook met een fysieke beperking, men moet voorbij de fysieke beperking kijken. Schepen van sport Ludo Van Campenhout was ook aanwezig om hen een hart onder de riem te steken en hoopt ook dat ze zo iedereen aan het sporten krijgen. “De moeilijkste meters zijn immers die van de zetel naar de voordeur, dus het vertrekken”, aldus Van Campenhout. Hij had voor de gelegenheid enkele verrassingen meegebracht van de stad Antwerpen: een sjaal voor als het koud is onderweg, een drinkebus voor als het heel warm zou zijn en een vlag om Antwerpen op de kaart te zetten. Hij beloofde dat de stad Antwerpen hen zal blijven volgen en ondersteunen.
En toen was het moment daar om te vertrekken. Weking, Sebastiaan en enkele sympathisanten liepen een symbolische marathon naar Zaventem. Daar was er ’s avonds nog een afscheid met de familie en na een verdiende nachtrust gaan ze maandag 25 april het vliegtuig op richting Halifax waar hun avontuur kan beginnen.
Je kan het team online volgen via www.viapanam.be. In september zullen ze ook wekelijks te zien zijn op een nieuw digitaal kanaal de ‘Evenaar’ waar ze een rubriekje zullen krijgen. Maar ook wij zullen u via onze website op de hoogte houden.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder