Weesgedicht zoekt adoptieraam

©Bibliotheek Kalmthout

KALMTHOUT – In het kader van de Poëzieweek 2024, die loopt van 25 januari tot en met 31 januari, gaan honderden #Weesgedichten op zoek naar een adoptieraam. Samen met jou slopen we het – onterecht – saaie imago van poëzie. Hoe? Door onze straten op te fleuren met gedichten. Het enige wat je nodig hebt is een raam op een benedenverdieping aan de straatkant en minstens een heel klein beetje liefde voor het gedicht van jouw keuze. 

Surf vanaf woensdag 13 december (10u) naar weesgedichten.be en kies een door Bib Kalmthout geselecteerd gedicht. Verder is het gewoon achterover leunen en wachten tot wij langskomen om het gedicht met speciaal voor dit doel ontwikkelde en volkomen afwasbare stiften aan te brengen. Voor deze actie werden gedichten geselecteerd van bekende en nog te ontdekken dichters.

Deelnemen aan deze actie kost je niets maar draagt zoveel bij aan de ziel van de Poëzieweek. Bovendien geeft een #weesgedicht je huis – en bij uitbreiding je straat en Kalmthout – een mooie, poëtische uitstraling. Met het project #Weesgedichten slaan meer dan 100 bibliotheken in Vlaanderen, Brussel én Nederland de handen in mekaar om straten om te toveren tot één grote, bewandelbare poëziebundel.

Heb jij creatieve handen die graag een gedicht willen schilderen op een venster in Kalmthout? Laat het ons weten via bibliotheek@kalmthout.beAdopteer hier een weesgedicht

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder