Week van de Smaak brengt koken met bier

Tijdens een vorige Week van de Smaak
Tijdens een vorige Week van de Smaak

Op vrijdag 18 november organiseert de vereniging De Keyser, in samenwerking met bierspecialist HOPsessed en met de steun van het district een workshop “Koken met Bier”.
De “Week van de Smaak” is hiermee terug in het district – in 2007 organiseerde De Keyser voor het eerst een “paella-workshop” in de bibliotheek te Berendrecht. Daarna volgden ondermeer een focus op Italië, Frankrijk en Turkije en een dessertenbuffet. Meermaals werd de capaciteit van 40 deelnemers bereikt.
Aangezien het toenmalige districtsbestuur besliste om de kookactiviteiten in de Berendrechtse bib te verbieden, diende gewacht op het nieuwe VC De Schelde. Daar staat nu een kookklas ter beschikking.
Met “Koken met Bier” mikken de initiatiefnemers op iedereen die graag in de potten roert en open staat voor aparte gerechten. Onder leiding van een bierkenner/kok wordt ondermeer een garnalensoep met bier bereid – afgesloten wordt met een Birramisu.
De deelnamekost bedraagt 15 euro per deelnemer. Gezien de beperkte ruimte wordt aangeraden snel in te schrijven – principe “eerst is eerst”.
Dat kan best via mail weekvdsmaak@telenet.be – of via telefoon 03-568 80 82.
In de Bibliotheek Viswater staat, tijdens de “Week van de Smaak” een thematafel met boeken over ‘koken met bier’ – en de recepten van de kookworkshop. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *