KAS organiseert dierenwijding aan kapel Heuvels

dierenwijding
Voor de tweede keer organiseert KAS een dierenwijding aan de Kunstkapel Heuvels op 23 oktober as. De viering bestaat uit een “Dierenwandeling” en een misviering.
Elzenbos-wandeling
Om 10:00 u komen alle dierenliefhebbers samen aan het Elzenbos, nabij ’t Velt, Frans Hotagstraat te Stabroek. Naast een ruime parking is er ook een speeltuin voorzien.  KAS zorgt voor een opwarming: alle deelnemers ontvangen een bol lekkere soep. Voor de wandelaars is er een bewegwijzerde wandeling door het Elzenbos. Rond 11:30 u wordt, onder politiebegeleiding, in stoet vertrokken naar de KAS-kapel aan de Heuvels.
Misviering
Om 11:00 u is er een heilige misviering in de Kapel van de Heuvels, onder begeleiding van het hoornblazersensemble Fugamus. Deken Jef Barzin zal de mis voorgaan.
Dierenwijding
De hoornblazers van Fugamus geven na de mis, rond half twaalf,  het startsein voor de Dierenwijding. “Dankzij de steun van de bedrijven en winkels uit Stabroek en Hoevenen kunnen we aan alle dieren een ‘snoeppakketje’ geven – en aan alle deelnemers een “Huibeke”,” legt KAS-voorzitter Erik Simons uit. “Het is duidelijk dat de Dierenwijding leeft bij iedereen in de gemeente.”
Na afloop van de wijding is er nog een gezellig samenzijn met warme kroks en soep, jenever en alle soorten frisdranken en bieren – voor de jonge dierenliefhebbers is er een springkasteel.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder