We worden wat ouder…

In Brasschaat is circa 24% van de totale bevolking ouder dan 60 jaar. De gemeente denkt dan ook zeer toekomstgericht.  Bovendien is er grote vraag naar aangepaste woningen voor 60 plussers. Brasschaat bouwt de komende jaren een aantal woningen voor deze toch belangrijke leeftijdsgroep. Er zijn al aanleunwoningen in de directe nabijheid van dienstencentra Antverpia en Maria ter Heidehove. Maar dat volstaat echt niet meer.
In de ‘zorgdriehoek’  Klina-Vesalius-OCMW-Brasschaat, start het OCMW, samen met de gemeente een totaal nieuw project rond zorg-gerelateerde infrastructuur.  Op de gronden van het voormalige Prins Kavelhof komen seniorenflats binnen afzienbare tijd. Omwonenden en aardig wat belangstellenden kregen daarover tijdens  recente info-vergaderingen al wat meer nieuws.
Afgelopen dinsdag 26 april had daarover een persconferentie plaats op het gemeentehuis van Brasschaat. Na een welkomstwoord van burgemeester Dirk de Kort, werd de vergadering ingeleid door OCMW-voorzitter Bart Brughmans. Jo Casaer, voorzitter van ‘De Voorkempen’  gaf een toelichting bij de aanleunwoningen van de dienstencentra. Het nieuwe bouwproject, Zilver Avenue, werd er toegelicht door één der promotoren, Jan Van Wallendael.       erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *