Warme vijfde editie van Polder Ten Miles

 

 
 

 


 
Zondagmiddag 22 april werd om klokslag 15 uur het startschot gegeven voor de vijfde editie van de Polder Ten Miles. De zon scheen volop en de temperatuur steeg vlotjes boven de 25 graden, het zou dus wel een zware Ten Miles worden. Maar de perfecte organisatie, in handen van Marie, Jan en Ward Adriaenssens, had er zich op voorbereid en extra bevoorradingen voorzien.
De 250 starters kregen dan ook een mooi parcours voorgeschoteld. Na enkele kilometers, konden ze een laatste blik werpen op de haven van Antwerpen en zijn Berendrecht- en Zandvlietsluis, hierna volgden de mooie polders tussen Stabroek en Berendrecht. Na haven en polders, wachtte de lopers nog een heel stuk bos op onverharde wegen, om dan via de dorpskern van Zandvliet terug richting start te lopen.
De lopers werden langsheen het ganse parcours aangemoedigd door een hele schare supporters en op sommige plaatsen konden de ‘verhitte’ lopers zich tegoed aan een ‘douchke’ van bewoners die hun tuinslang hadden uitgehaald om de lopers wat verfrissing te brengen.
Een fikse onweersbui gooide wat roet in de gemoedelijke sfeer aan de aankomst toen de meeste lopers reeds de aankomst hadden bereikt.
Lopers die voor de eerste maal deelnamen waren vol lof over deze loop, met zijn mooi parcours en toffe sfeer. ‘Volgend jaar opnieuw!’ – was vaak gehoord, dus tijdig inschrijven zal de boodschap zijn volgend jaar.
De leuze ‘Iedereen winnaar’ geldt hier zeker, maar toch geven we even de namen van de winnaars. Bij de dames was dat Evelien Van den Brande uit Hamme met een eerste deelname en Raf Vereycken uit Mechelen die vorig jaar al op het podium stond als derde.
uitslag top 3
Heren: 1) Raf Vereycken (Mechelen) – 01:04:22; 2) Eric Bartholomeeusen (Sint Lenaarts) – 01:04:52; 3) Timmy Beunis (Berendrecht )- 01:05:02
Dames: 1) Evelien Van den Branden (Hamme) – 01:14:27; 2) Jolien Denis (Stabroek) – 01:16:27; 3) Nathalie Brys (Essen) – 01:17:17
De volledige uitslag vind je op http://polder10miles.be/

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

  1. Een mooie 10 mijlsloop, dikke proficiat en “merci” aan de inrichters en de vele vrijwilligers !!! Tot volgend jaar !

  2. Na jaren de 10 miles in Antwerpen gelopen te hebben ben ik mijn vriend Johan Peeters heel dankbaar dat ik een andere “10 miles ” heb leren kennen . Voor mij een echte 10 miles en niet commercieel uitgebuit . Vrijwilligers die ons in ideale omstandigheden hebben laten genieten van de “warme” polders . Vlotjes nummer in ontvangst genomen aan de tent . Chip en tijdsmeting . Drie bevoorradingen en een perfecte begeleiding onderweg . Lieve kinderen en volwassenen die ons besproeiden en een enkeling die ons vriendelijk aanmoedigde . Fijn dat mijn vrouw ook mee kon fietsen wat er een echte familie uitstap van maakte . Allen bedankt voor een zware maar onvergetelijke 10 miles . Leve de Polders vanwege een stadrat .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder