Oldtimers op Polder Proeft

 


Aan Polder Proeft, op zondag 23 april, was deze keer ook een oldtimerrally verbonden. Er waren 38 inschrijvingen, maar enkel 36 antieke knarren kwamen opdagen. Zij vertrokken aan de Sporthal De Polder en reden door de noordelijke dorpen van de provincie Antwerpen naar Loenhout. Vervolgens staken zij de grens over naar Noord-Brabant. Langs Zundert en Essen kwamen zij vervolgens in Berendrecht op het erf van de Monnikenhoeve.
Daar werden 34 wagens opgesteld op de parking die speciaal werd ingericht. Twee “winnaars” kregen een ereplaats. Het waren de oldtimers van Paul van Nuffel uit Zandvliet (schoonste wagen) en van Marc Verboesem die als regelmatigste deelnemer werd gerangschikt. Zij kregen elk een grote mand met giften van de deelnemers die aan De Polder proeft meededen.
Op deze manifestatie waren meer dan duizend bezoekers aanwezig. Opmerkelijke stands waren er zeker van Triporteur  en Cydrole bier dat in Zandvliet werd gebrouwen. Vermelden we nog dat in de late namiddag een zwaar onweer losbrak, wat de deelnemers binnen in de schuur deed vluchten. Nadat de storm voorbij was kwamen de meeste moedigen weer naar buiten om onverstoord deze uitgave van het gastronomisch feest verder te zetten tot 19 uur.  (sdl) 
foto’s Clara Jespers

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *