Wandelknooppuntnetwerk officieel geopend te Putte


Aan het Ravenhofkasteel in Putte-Stabroek werd zondag het wandelknooppuntnetwerk Kempense Heide officieel geopend. Het nieuwe wandelnetwerk loopt over een traject van  530 kilometer  in de gemeente Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel.  Het groot infobord was nog wel niet klaar, dat zou half mei geplaatst worden, maar dat belette niet dat vele sportievelingen voor de publieksopening hun wandelschoenen hadden aangetrokken.

Stabroeks burgemeester Alida De Bie (CD&V) was erg trots met dit nieuwe initiatief waarvan Stanny Jongenelen het voortrekkerswerk op zich nam gesteund door de sport-, jeugd- en cultuurdienst van Stabroek.

De wandelroutes staan overzichtelijk uitgestippeld op een wandelkaart die kan bekomen worden bij de toeristische diensten van de verschillende gemeenten. In Stabroek is de kaart ook te koop in het Koetshuis, nabij het Ravenhof.  In Stabroek alleen al werden er 348 bordjes, 48 knooppuntpalen en 20 doorverwijspalen geplaatst.   

Zondagmorgen vertrok een groep wandelaars vanuit  Wuustwezel, het ander openingspunt,   en bereikte, na ongeveer 25 km, de loop van de namiddag het kasteel Ravenhof.  Aan de moedige wandelaars werd beloofd om ze per auto terug naar huis te brengen.  De gans dag kon men verschillende afstanden op basis van suggestielussen wandelen of deelnemen aan een historische of natuurwandeling.

In de toekomst is het de bedoeling dat dit netwerk ook aansluit op de wandelwegen bij onze noorderburen,  bv.  met de Brabantse wal, aldus burgemeester De Bie.

Randanimatie

Voor de kinderen was er randanimatie voorzien met o.a. de ridders van Ortus Phoenix, die een demonstratie gaven van middeleeuwse krijgskunsten en uitleg gaven over de verschillende wapens. Na het gevecht mochten de allerkleinsten mee strijden in een kiddiebattle, en naar hartenlust op de geharnaste, maar uiteraard ongewapende ridders meppen.  Er werd duchtig gevochten en de ridders  werden door de enthousiaste kinderen dan ook verslagen!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *