Freddy Brands koning bij De Ware Gans Lillo

Na een urenlange strijd is Freddy Brands uit Putte zondag koning geworden bij de Ware Gans Lillo. Freddy was voordien  al twee koning en keizer. Hij is een straffe kandidaat voor volgende zondag in Zandvliet.
In Lillo kwamen 27 ruiters aan bod (een kon om familiale redenen niet deelnemen).
In het Kruitmagazijn werd rond halfeen nog uittredend koning Dennis Aendekerk gevierd. Hij trakteerde zijn onderdanen met eieren en spek, met broodjes en de nodige dranken. Kris Dockx, tevens spreker van de Ware Gans, verwelkomde iedereen en kondigde de ‘doop’ aan van vijf nieuwe ruiters. Boerenkapel de Sanegeit uit Huybergen blies er lustig op los. Zij vervangt Weinug Asem uit Ossendrecht die niet kon optreden. Om 3 uur zegende pastoor Carlier paarden en ruiters. Daarna ging het spel zijn gang, overgoten met zon en wolkenspel. Pas om 20 voor zes kon Michel De Feu de laatste vijf mazen van het net vernietigen. Maar er zou nog liefst vijf ronden onder de blote nek gereden worden. Toen was de nek van de taaie gans uitgerokken tot een nistel. Een niet te stuiten Freddy Brands maakte als een machtsmens een einde aan het spel om 20 over zes. Spreker Kris Dockx had toen 4.576 euro bijeen gepraat op de hem eigen onnavolgbare wijze. De nieuwe koning werd nog tot laat gevierd in Lillo. Freddy heeft zeker recht op het bronzen beeldje dat Kris Dockx ter beschikking stelt voor wie drie keer koning werd. (sdl)


uitslag van de boetebonnen van Champetter Georges, van De Ware Gans-Lillo: 689 – 676 – 511 – 799 – 654 – 656 – 611 – 645 – 742 – 769 – 555 – 589. Gelieve een telefoontje te geven aan Piet Bollens – 03 605 13 84 en uw prijs wordt bezorgd. Prijzen afhalen voor 1 mei 2011.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *