Wafeltjesverkoop van Putse Knipoog voor slachtoffers watersnood

PUTTE – Vrijdag 4 februari overhandigde de Putse Knipoog een cheque van 2692,85 euro aan Daniël Van Themsche, om de slachtoffers van de overstromingen in Luik mee te helpen. Een mooi bedrag dat werd verzameld door een wafeltjesverkoop.

“We zochten een adventsproject voor onze school en dat werd een wafeltjesverkoop waarvan de opbrengst naar een goed doel moest gaan”, legt kleuterjuf Veronique Hellincx uit. Vele kinderen hadden al wat opgepikt van de ramp in Wallonië afgelopen zomer. Aan de hand van foto’s zagen de kinderen hoe erg de mensen daar getroffen waren. Via social media kwam Veronique in contact met Daniël Van Themsche uit Ekeren. Hij is de beheerder van de facebookgroep ‘Je bent van Ekeren als …’ en al snel kwam daar de vraag, afgelopen zomer, of mensen iets konden doen en waar ze met hun goederen terecht konden. “Ikzelf was op verlof in Oostenrijk maar mijn oudste kinderen waren thuis. Ik heb wel wat opslagruimte en er werd gemeld dat ze de spullen naar mijn huis mochten brengen.”, begint Daniël te vertellen. Er werd een doos voor de deur gezet. De eerste dag moest die twee keer leeggemaakt worden. Het ging zeer snel want na een week stonden 5 garageboxen vol goederen. Daniël die lid is van de Lions, trok met Oswald Vansintejan van Lions Minerva Zoersel naar het getroffen gebied. Beiden waren enorm aangedaan door de ravage na de overstromingen.
De gouverneur van de Lions ter plaatse is een landbouwer en die stelde meteen een loods ter beschikking voor hen. Hun relaties werden aangesproken en er werd voor vervoer gezorgd. Al 24 ton goederen werd naar daar getransporteerd.
Juf Veronique had al zeer veel gebeld met Daniël en was blij dat ze hem eindelijk kon ontmoeten. Met de overhandiging van de cheque is ze nu gerust dat de centjes van de wafeltjesverkoop goed besteed zullen worden. “Met dit geld zullen we voeding kopen en kacheltjes”, zegt Daniël. Het is trouwens de eerste keer dat de opbrengst van een project van de Putse Knipoog volledig wordt weggeschonken gaf directeur Marc Sabbe nog mee. 

Juf Veronique, directeur Marc Sabbe, Daniël Van Temsche en Oswald Vansintejan

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder