Wachtkade aan Zeekanaal Kruisschans Zandvliet

wachtdok
[Not a valid template]
Aan het Zeekanaal Kruisschans-Zandvliet te Berendrecht komt een wachtkade. De installatie gebeurt tussen ABT (Delwaidedok) en de prelaatstraat (Boxpane). Er zullen 18 lichters in twee rijen kunnen aanleggen. Het jaagpad werd reeds vernieuwd en een pad aangelegd van het kanaal naar de Sint-Jan Baptiststraat. Vanuit het district zal bij het stadsbestuur worden geprotesteerd omdat er gevaar bestaat voor de bewoning. De kade ligt namelijk vlak voor de sluizen zodat oceaanreuzen hier vlakbij komen.
Aanvaringen met schepen die geladen zijn met gevaarlijke stoffen, vallen niet uit te sluiten. Het districtsbestuur heeft hier evenwel geen zeggensmacht. Het is de haven dier hier beslist. Vroeger was een wachtdok gepland op de plaats waar de polder werd vernietigd en vervangen door een zogezegd natuurgebied. Het heeft allemaal niks uitgehaald. De haven moet kunnen uitbreiden. Het zou niet verwonderen  dat ook voor deze installatie compensaties worden gevraagd. (SDL)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder