Record voor 4de Mastenloop in Kapellen

mastenbosloop
[Not a valid template]
De vierde editie van de “Mastenbosloop” in Kapellen, een organisatie van Atletiekclub KAPE en Triathlonteam Be-Fast, met steun van de gemeente Kapellen, zette met meer dan 560 inschrijvingen voor deze 100 % natuurloop een nieuw record neer. Met de Kid’s Run rond de voetbalvelden aan de Kapelsestraat, een 5 km, 10 km en 10 mijl door het Mastenbos én een prettig (maar fris) loopweertje werd dit opnieuw een topper.
Gestart werd met de “Kid’s Run”, rond de voetbalvelden aan de Kapelsestraat. In de jongste leeftijdsgroep (tot 9 jaar) was Kato Van Cleuvenbergen de snelste bij de meisjes en Kobe Verstraeten de overall-winnaar en snelste bij de jongens. In de leeftijdsgroep van 9 tot 12 jaar won Kaat Janssen overtuigend zowel over-all als bij de meisjes en Len Van Cleuvenbergen bij de jongens. De top-3 in beide leeftijdscategorieën mocht een blinkende beker in de hoogte steken … en de l 46 jonge deelnemers mochten bovendien met een cadeaupakketje naar huis.
Voor de andere deelnemers was het Mastenbos het terrein waar ze hun 5 km, 10 km of 10 mijl mochten afhaspelen. In de 5 km werd het een strijd tussen de winnaar van de vorige twee edities , Lex Van den Wijngaert en zijn clubgenoot bij de Kapelse atletiekclub KAPE, Jochem Vermeulen. En opnieuw tekende Lex Van den Wijngaert voor een derde opeenvolgende zege, ditmaal in een tijd van 16’09”, Jochem Vermeulen werd 2de in 16’13” en Lukas Maes 3de in 17’06”. Bij de dames was de overwinning voor Eline Pinter in 18”44, 2e werd de winnares van vorig jaar Heleen Vermeulen in 18”58 en 3de werd de jonge gazelle Yodie Dalle in 20”53. Erg opvallend was dat al deze tijden ruim sneller waren dan deze van het vorige jaar. 201 deelnemers overschreden de finish van deze 5 km.
Op de dubbele afstand, de 10 km, lag het tempo bij de koplopers in het Mastenbos behoorlijk hoog. Voor het eerst dook de winnaar Sander Post onder de 35’ en daarmee zette hij meteen de snelste tijd neer die tijdens alle edities van deze “Mastenbosloop” ooit werd genoteerd. Met een winnende tijd van 34’58 had hij een duidelijk voorsprong op de 2de Steven Eyckmans (37’10) en de 3de Joris Luyckx (39’19). Bij de dames klom winnares Jolien Denis enkele plaatsjes hoger op het podium. Vorig jaar werd ze nog 3de, dit jaar was ze de knappe overwinnaar in een tijd van 42”07. Greet Verstappen werd 2de in 43”13 en Marion Fuss 3de in 47”18. In totaal haalden hier 164 deelnemers de Karhu-boog boven de eindmeet.
Op de langste afstand,  de afsluitende 10 mijl, werd de winnaar van vorig jaar ook opnieuw de winnaar van deze vierde editie van de “Mastenbosloop”. Tom Van Dyck bleef met 1.01’32 nét boven het uur op deze afstand. Bruno Tilleman volgde als 2de in een tijd van 1.02’27 en Marco Maerten vervolledigde het podium als 3de in 1.03’12. Marijke Verhoeven wisselde haar 2de plaats van 2015 in voor een verdiende overwinning bij de dames in 2016. Met 1.13’11 bleef ze in een spannende spurt nipt de nummer twee Natasha Domingo (1.13’30) en de nummer drie Marijke Jacobs (1.13’41) voor. Op deze langste afstand van het programma werden 103 aankomsten geregistreerd door de elektronica-techneuten van de organiserende clubs.
In het zenuwcentrum van deze “Mastenbosloop”,  de zaal Eskapade, overhandigden de schepenen An Stockmans,  die overigens zelf deelnam aan de wedstrijd, en Koen Helsen het ruime pakket aan prijzen aan de podiumbeesten van de verschillende wedstrijden. Met een ruim sponsorpakket van Shop2Run, Global Wineries, KMO-team, Heide Travel, De Legende, Brasserie Mays en Nutrisport, werden niet alleen de eersten overrompeld, maar ook alle andere deelnemers kregen naturaprijzen mee naar huis voor hun deelname aan deze “Mastenbosloop”.
Met deze editie 2016 werd opnieuw bevestigd dat deze “Mastenbosloop” een vaste plaats heeft gekregen in het programma van heel wat joggers … en daar heeft het uitzonderlijke parcours in het Mastenbos uiteraard veel mee te maken. De samenwerking tussen KAPE en Be-Fast, de ondersteuning van de gemeente Kapellen, het “Agentschap Natuur en Bos”, de Politiezone Noord, de sponsors en alle medewerkers, loopt ondertussen erg gesmeerd … zodat een jubileumeditie in 2017 – 5 jaar “Mastenbosloop” – niet mag uitblijven. Voor alle uitslagen, kan men terecht op de website van de organisatoren KAPE www.ackape.be en Be-Fast www.be-fast.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder