VZW Toerisme Brasschaat opent nieuw seizoen

toerisme brasschaat
[Not a valid template]
Zondag 8 mei, stralende zon, ideaal moment om het nieuw toeristisch seizoen in te luiden. Voorzitter Berre Van Deuren en secretaris Guido Geysens waren meer dan enthousiast.
Redenen genoeg, 3 nieuwe brochures: Laarse Beek wandelingen (4 knooppuntwandelingen in en rond de groendomeinen van de Laarse Beek) en Wandelen tussen de militairen (4 knooppuntwandelingen door en langs het klein schietveld). DE primeur is echter de gloednieuwe viertalige folder met een duidelijk en kleurrijk overzicht van wat Brasschaat te bieden heeft.
Vzw Toerisme Brasschaat heeft ook grootse plannen met de oude verkeerstoren thv het vliegveld.
Deze toren kreeg de vzw in concessie voor 1€ per jaar. Aan de ramen op het gelijkvloers is een duidelijk plan voor wandel & fietsroutes aangebracht. Folders kan iedereen verkrijgen in Bistro Perron Noord en in het toeristisch kantoor, Bredabaan 407 (Brasschaat centrum, naast het kerkplein – bibliotheek).
Op de benedenverdieping van de verkeerstoren komt binnen een panoramische foto van de hele site zodat mindervaliden kunnen bekijken wat de validen boven op de toren kunnen zien. Op de eerste verdieping zal de geschiedenis van de Light Aviation School een plaats vinden. Op de tweede verdieping wordt de geschiedenis van de Aeroclub voorgesteld.
De derde en hoogste verdieping is heel speciaal : toen de militairen in 2006 hier vertrokken werd alle apparatuur verwijderd. Dit gaf een troosteloze indruk maar intussen is authentieke apparatuur met medewerking van defensie deels terug geïnstalleerd. Links naast de verkeerstoren komt Bravo Tango. Enerzijds een vliegend museum waarin toestellen gerelateerd aan wereldoorlog 2 worden tentoongesteld. Daarnaast komt er een werkplaats om historische militaire vliegtuigen te restaureren (15 à 20 per jaar). Er wordt ook een parking voorzien voor een tachtigtal wagens en enkele autobussen.
Dit is nog steeds een actief burgervliegveld gelegen in militair domein. Motor- en zweefvliegtuigen mogen dit vanaf 16u (weekdagen) en heel de dag op zaterdag, zon- en feestdagen gebruiken. Dit veld wordt onderhouden door A.N.B. (Agentschap voor Natuur en Bos).
Het geheel werd omkaderd door een deel van het Gunfire museum dat momenteel gesloten is wegens terreur alarm fase 3. Hopelijk komt hier binnenkort verandering in zo dat alle burgers weer toegang hebben tot dit domein.
Als afsluiter een smakelijke proeverij van het champagnebier “DAME JEANNE”, een typisch Brasschaatse aanrader. Zon, ruim terras in een groene omgeving, spoorfietsen, zweef- en motorvliegtuigen, fiets- & wandelroutes: Bistro Perron Noord een aanrader voor iedereen!
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *