Beestige boel met Pinksteren in het Karrenmuseum

web-Beestig-Karrenmuseum-
Wie van dieren houdt, brengt op tweede pinksterdag best een bezoek aan het park van het Karrenmuseum in Essen. Daar is het heel de middag een bijzonder beestige boel met onder meer een kameel, paarden, ezeltjes, honden, geiten, schapen, ganzen, kippen en konijnen. Voor zowel jong als oud zijn er rondritten, demonstraties, live muziek en een gezellige zomerbar.
De familie-evenementen van het Karrenmuseum zijn gekend om de rondritten met paarden en ezels. Dit jaar heeft publieksmedewerker Katia De Clercq een wel bijzonder exotische gast voor de rondritten weten te strikken. “Tijdens Beestig Karrenmuseum kunnen de kinderen niet alleen met ezeltjes en paarden op stap, maar mogen zij ook boven op een kameel door het park rijden. Het is de eerste keer in onze geschiedenis dat we een viervoeter van dit formaat in ons museum verwelkomen.”
Behalve de rondritten heeft het Karrenmuseum nog het een en ander voor de jonge bezoekers georganiseerd. Zo zal er een pop-up kinderboerderij neerstrijken in het park en er een boerenerf inrichten met onder meer een pony, een ezeltje, geiten, schapen , ganzen, kippen en konijnen. Bovendien zal er ook een unieke vijfling van schattige lammetjes te zien zijn. Tot slot kunnen de kinderen ook worden geschminkt als hun favoriete dier.
Wat betreft de demonstraties zal er een paard worden beslagen, zal de smid in zijn smederij zijn kunsten vertonen en zijn er op de weide demonstraties ‘Doggy dance’. Katia De Clercq nodigt bij deze de bezoekers al uit om ook hun eigen huisdier naar het evenement mee te nemen. “Twee van onze jonge fotografen richten een stand in waar bezoekers met hun huisdier kunnen worden gefotografeerd. Voor de ijdele honden in het gezelschap is er bovendien speciaal een hondenkapsalon aanwezig, zodat zij op hun paasbest op de foto kunnen.”
Beestig Karrenmuseum vindt plaats op pinkstermaandag 16 mei tussen 13.00 en 18.00 uur en de toegang is volledig gratis. Heel de middag klinkt er live muziek van Triple Fun, kunnen bezoekers aansluiten bij rondleidingen en is er een zomerbar met terras. Meer informatie is te vinden op www.karrenmuseum.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder