Vzw Kobie en Luc Stevens Producties werken samen aan musicalspektakel

Burgemeester Gaston Van Tichelt en  Luc Stevens

“Dit wordt de grootse happening uit de gemeentelijke geschiedenis ”
Naar aanleiding van 100 jaar Wereldoorlog I, zet Essen volgend jaar een massaspektakel op met ruim 300 figuranten en 6.000 toeschouwers. De gemeentelijke evenementen-vzw Kobie (Kom Bijeen in Essen) en Luc Stevens Producties, ondertekenden een overeenkomst om het project verder uit te werken. “Nog nooit eerder werd een dergelijk groot project in de lokale gemeenschap uitgevoerd” zegt burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V).
Beide partijen gaan de uitdaging aan om een nooit geziene, en meeslepende, oorlogsmusical te brengen. Die kreeg als naam (N)iemandsland” met een duidelijke verwijzing naar de Doodendraad die de gemeente doorkruiste tijdens WOI. “Via professionele ondersteuning investeren we in een kwaliteitsvol artistiek product” zegt burgemeester Gaston Van Tichelt. “Daarnaast betrekken we de lokale gemeenschap bij alle aspecten van het project. Luc Stevens Producties werkte voor Essen een uniek scenario uit met de kloostertuin van het college Rouwmoer als historische decor op de achtergrond. Vanop een overdekte tribune, goed voor 850 plaatsen, kunnen toeschouwers van 20 tot 29 september 2018 het spektakel volgen. Indien er meer vraag is naar kaarten kunnen nog extra voorstellingen worden ingelast”.
Emotioneel verhaal
Luc Stevens noemt zijn musical een emotioneel verhaal dat nog lang zal nazinderen. “We zullen de toeschouwers gedurende twee uur onderdompelen in de wereld van het Essense notarisgezin Pelgrims en het kinderrijke landbouwersgezin Van Loon tijdens de oorlog. Het is een verhaal opgebouwd rond emoties, pijn, verdriet, geluk tegenslag en samenhorigheid. Het beschrijft de kracht en overlevingsdrang van gewone mensen die door nooit geziene oorlogssituaties willens nillens in de verdrukking worden gedreven en elke dag hun eigen overlevingsstrijd moeten leveren. Daarnaast toont het de vriend- en vijandschappen die ontstaan wanneer fundamentele waarden worden geschonden. Bovendien geeft het, als gevolg van de Doodendraad, absurde en onwezenlijke situaties weer waarmee Essenaren tijdens WOI werden geconfronteerd. Vooral het einde van de voorstelling zal iedereen met verstomming doen slaan”.
Honderden vrijwilligers
Voor de realisatie van het project zal samengewerkt worden met honderden vrijwilligers die zowel voor als achter de schermen hun handen uit de mouwen willen steken. “We werken bewust niet met BV’s maar gaan in onze lokale gemeenschap op zoek naar acteurs, dansers, decorbouwers, technici, naaiclubs, opruimers, cateraars, parkeerwachters enz. Het moet een project worden van heel de Essense bevolking” zegt burgemeester Gaston Van Tichelt. De organisatie nodigt iedereen, met interesse, uit op een infoavond op dinsdag 9 januari 2018 om 19.30u in zaal Rex aan de Spoorweglei 11. Tijdens dit startmoment wordt het project volledig toegelicht en worden er meer details van het verhaal verklapt. Bovendien krijgt iedereen een duidelijk beeld van de functies die ze als vrijwilliger kunnen opnemen.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *