vtbKultuur Kalmthout brengt jazz terug naar de hei

The New Orleans Night Owls treden op in O*KA Cultuurcentrum“.

In en rond Kalmthout wonen veel liefhebbers van jazzmuziek. Dat bewijst ook het succes van het vroegere festival Jazz Op De Hei dat vele jaren plaatsvond in Kalmthout.
“Jazz Op De Hei is er niet meer, maar we brengen met een concert van The New Orleans Night Owls op 18 september, jazz een beetje terug naar de hei”, lacht Alain ‘TKindt van vtbKultuur Kalmthout.

Huisorkest The Nono’s
“Op zaterdag 18 september kan je in het O*KA Cultuurcentrum The New Orleans Night Owlsof kortweg The Nono’saan het werk zien. Noem ze gerust ons huisorkest, want ze zijn al voor de vijfde keer te gast bij ons”, lacht Alain ‘TKindt.
“Onder leiding van bezieler-trompettist Joris De Cock laat dit internationaal gezelschap de klassieke jazz van de jaren ’20 tot ’40 herleven.Trompettist Joris De Cock omringt zich ook voor dit concert weer met fantastische muzikanten.Het gaat om Harry Kanters op piano, Peter Verhas op klarinet en tenorsax, Stef Willems op contrabas. Die laatste twee speelden nog niet eerder mee in Kalmthout. Dat kunnen we niet zeggen van Bart Vervaeck (jazzy gitaar) en drummer Frederik Van Den Berghe.


”Jazzliefhebbers“
Uit ervaring weten we dat er in en rond Kalmthout veel liefhebbers van jazzmuziek wonen. Vele jaren vond in domein Diesterweg ‘Jazz Op De Hei’ plaats, maar dat festival is helaas verloren gegaan. Om de jazzliefhebbers uit onze regio te plezieren programmeren wij heel graag The Nono’s. Ben je niet vertrouwd met deze muziekstijl? Dan moet je zeker komen luisteren, want The Nono’s brengen jazz op heel toegankelijke manier”, zegt Alain.

Hommage aan Strangers
“Eén week na het jazzconcert laten wij de Antwerpse muziekgroep 4TACT optreden in het O*KA Cultuurcentrum. De zangers Ive Gorris, Johan Van Mechelen, Robby Van ’t Groenewolt en Wim Gyselinckx brengen zoals zij het zelf noemen een ‘Tribjoet Show’ rond de Strangers. Het viertal steekt de bekendste nummers van hen in een nieuw jasje, maar met veel respect voor het origineel.

Boeiende lezingen
In oktober en november programmeren we drie boeiende lezingen. Op 7 oktober kan u in Strijboshof komen luisteren naar Dirk Musschoot over ‘Sweetheaerts, Verliefd op de bevrijder.’ Op 21 oktober verwelkomen we op dezelfde locatie rector Herman Van Goethem van Universiteit Antwerpen. Hij blikt terug op de jodenrazzia’s in Antwerpen. En eind november vertelt Johan Torfs u in Strijboshof alles over De Tempeliers. Wij sluiten 2021 af in dezelfde zaal op 9 december wanneer Mieke en Jean-Pierre Demarsin u weten te boeien met hun reisreportage over De Baltische Staten.” (Tekst: Stijn By Me)

Meer info en tickets via www.vtbkultuur.be/kalmthout of telefonisch bij Alain ‘TKindt op 0479 69 84 92

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *