Inhuldiging MTB-parcours


ESSEN – Onder zeer ruime belangstelling werd op zaterdag 4 september het mountainbikeparcours aan de Wildertse Duintjes officieel geopend.

“Het is een erg knappe omloop geworden, een vrij technische parcours in de mooie omgeving van de Wildertse Duintjes. In de weidse omgeving is nergens een gelijkaardig mountainbiketraject te vinden. Dankzij deze verwezenlijking wordt Essen een waar grensoverschrijdend MTB-paradijs, want naast dit parcours zorgde de VVV-Toerisme Essen ook voor een verbindingslus met aanlooproutes naar alle andere MTB-parcoursen in de omtrek, nl. Horendonkse Bossen, Grenspark Kalmthoutse Heide, Rucphen, Roosendaal en de verschillende trajecten in Bergen op Zoom“ aldus Michel Nelen, ondervoorzitter van Toerisme Essen vzw, initiatiefnemer van het project.

“Wij, van VVV Toerisme Essen, konden dit natuurlijk niet alleen. Het hele project kwam tot stand dankzij de fijne samenwerking met Agentschap Natuur en Bos, Sport Vlaanderen, MTB-school Noorderkempen en de gemeente Essen. Wij zijn heel blij dat het onderhoud wordt waargenomen door meter en vijfvoudig Belgisch MTB-kampioene Kristien Nelen en door peter Jim Vanhooydonck. Zij gaan erover waken dat het Mtb-parcours er goed en veilig blijft bijliggen.” licht Wies Peeters, voorzitter van VVV Toerisme Essen vzw, toe.

“Voor ons was deze officiële opening een mooie gelegenheid om het nieuwe parcours in te huldigen met tal van sympathisanten, mountainbikers, genodigden en natuurlijk onze partners. We hebben genoten van deze onvergetelijke dag met lovende speeches, demonstraties van de leden van de MTB-school, overheerlijke ijsjes en drankjes en het zonnige weer.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *