Vrijstelling lage emissiezone

Eerder meldden wij al dat de Vlaamse richtlijnen er voor gezorgd hebben dat de inwoners van de gemeente Stabroek, Ekeren, Berendrecht-Zandvliet-Lillo voor hun vaccinatie naar het vaccinatiedorp Park Spoor Oost moeten.

“Het is de laatste dagen van hogerhand vrij snel duidelijk geworden dat de vaccinatiecentra regionaal via de Eerstelijnszone zullen georganiseerd worden en niet lokaal. Het is zo’n grootscheepse organisatie waar heel veel bij komt kijken  en dat deze  piste voor alle gemeenten de juiste werkwijze is om dergelijke missie aan te vatten. Het is zo dat de meeste van onze inwoners hun vaccin zullen krijgen in het vaccinatiedorp Spoor Oost, aan het Sportpaleis. Een mobiele eenheid van dit vaccinatiedorp zal onze oudere inwoners en de risicopatiënten in eigen gemeente bedienen. Alles wordt nu in orde gebracht en zal binnenkort gecommuniceerd worden. Ik heb het volste vertrouwen dat we heel goed ontvangen zullen worden in een professionele faciliteit. Voor alle problemen bestaat een oplossing, bijv. voor de verplaatsing. Daar zullen we de komende weken hard aan werken, maar de beslissing is een faire deal”, zegt burgemeester Rik Frans 

Het vaccinatiecentrum van de ELZ Noorderkempen (gemeenten Kapellen, Brasschaat, Kalmthout, Essen en Wuustwezel) komt in de gemeente Brasschaat en zal net zoals Stabroek mobiele vaccinatie teams voor de minder mobiele en risicopatiënten mogelijk maken. Inwoners van Stabroek kunnen hier niet terecht omdat de vaccins toegewezen zijn aan de ELZ Antwerpen Noord, waar Stabroek lid van is.

Vrijstelling
Park Spoor Oost ligt in de lage emissie zone. De stad heeft ondertussen beslist vrijstelling te verlenen voor diegenen die zich verplaatsen naar het vaccinatiedorp.

VacCovid vind je naast het testdorp TestCovid, Noordersingel 40 in Borgerhout (vlak bij het Sportpaleis). Er zijn 600 parkeerplaatsen en voldoende fietsenstallingen. In tegenstelling tot het testdorp zal je te voet naar binnen moeten gaan. Het vaccinatiedorp is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Minder mobiele inwoners
Minder mobiele inwoners krijgen een vaccin op een tijdelijke vaccinatielocatie in de eigen gemeente. Meer informatie hierover volgt nog. Wie de woning niet kan verlaten, krijgt thuis een vaccin. De huisartsenkring voor onze gemeente is de voorbereidingen gestart. Ook hierover volgt nog meer informatie.

De gemeente Stabroek volgt de verdere ontwikkelingen op de voet en zal op haar website de komende weken nieuwe berichten plaatsen.
Voor een volledige stand van zaken kan u terecht op de website van de ELZ Antwerpen Noord. De informatie wijzigt dagelijks, dus blijf regelmatig kijken op de websites!
 

Helpende handen gezocht!
Om het vaccineren in het vaccinatiedorp vlot te laten verlopen, zoeken Stad Antwerpen en ZNA  vrijwilligers. Zowel medische als niet-medische profielen kunnen helpen. Wil je je inzetten als vrijwilliger? Bekijk de verschillende taken en registreer je via het aanmeldformulier

Voorkeur gaat naar deze 6 profielen:
-stewards: bezoekers begeleiden, de parking organiseren
– scriptors: mensen registreren in de computer
– medewerkers die de vaccinaties voorbereiden (farmaceutisch assistenten)
– logistiek medewerkers: vaccins leveren bij de vaccinatieboxen, materiaal ophalen en voorraadbeheer
– vaccinatoren: de arm ontsmetten en het vaccin toedienen
– artsen: observatie na de inenting

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. heel spijtige zaak nu gaan veel inwoners geen vaccin halen omdat ze helemaal naar borgerhout moeten schaan jullie om niet meer moeite te doen om het dichterbij te doen erg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *