Vaccinatiecentrum Noorderkempen in loods op militair vliegveld Brasschaat

Een vrijstaande loods van Defensie op het militair vliegveld van Brasschaat wordt het vaccinatiecentrum voor de eerstelijnszone (ELZ) Noorderkempen. De ELZ Noorderkempen bestaat uit de gemeenten Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel.
De loods is 4000 m² groot en zal 10 vaccinatielijnen tellen. De eerstelijnszone verwacht klaar te staan vanaf 15 februari. Vanaf dan is het doel om 7 dagen op 7 te vaccineren, afhankelijk van de aanlevering van de vaccins.
Naast het vaccinatiecentrum voorziet ELZ Noorderkempen mobiele teams op satellietplekken in elke gemeente. Bepaalde doelgroepen zullen ook thuis gevaccineerd kunnen worden.
De verschillende gemeentes engageren zich samen om op vlak van mobiliteit oplossingen en ondersteuning te bieden. Dat aanbod wordt bekendgemaakt wanneer je uitgenodigd wordt voor een vaccinatie. Inwoners krijgen een brief met de uitnodiging om een afspraak te maken in het vaccinatiecentrum. Heb je een afspraak gemaakt, dan volg je de richtlijnen ter plaatse. Wie wanneer een vaccin zal krijgen, is opgedeeld in fasen. Op www.laatjevaccineren.be staat meer info, onder andere over die volgorde van vaccineren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *